Milićeva “oplela” po Glogovcu: Njegov patriotski duh zločinački

0
570

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić, na društvenim mrežama objavila je skandalozne poruke na račun preminulog Nebojše Glogovca.

Priznala je da ne zna kakav je glumac bio, ali zna da je “veličao” Ratka Mladića i Dražu Mihajlovića, te da joj nije jasno kako se dospijeva u Aleju velikana.

U porukama na društvenima tviteru Milićeva je besramno aludirala da Glogovac nije trebalo da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana zbog pozitivnih stavova o Ratku Mladiću i Draži Mihajloviću. Svoje mišljenje iznijela je u čak devet tačaka i krenula je blagim tonom “da je smrt Glogovca “tužna”.

1. Smrt Nebojse Glogovca je tuzna, uvek je tuzno kad umre mald covek i iza sebe ostavi malu decu. Uvek. On je verovatno bio odlican glumac ali ja o tome nista ne znam, jednostavno ne gledam domace serije.

Ona priznaje da ne zna kakav je glumac bio Nebojša Glogovac, ali zato zna i pratila je nešto drugo što je Glogovac govorio.

– Glogovac je Ratka Mladića neprihvatljivo humanizovao i neprihvatljivo relatizovao uzroke i posljedice rata u bivšoj Jugoslaviji. “Natezanje broja za genocid” (kako je Glogovac prokomentarisao presudu generalu Mladiću) mu nikada neću oprostiti – napisala je Jelena Milić.

6. dospeva u Aleju velikana u . http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/2991907/video-kad-cemo-shvatiti-da-se-ne-svadjamo-s-komsijom-samo-zato-sto-je-neko-tako-rekao-glogovcev-komentar-na-presudu-mladicu-obisao-ceo-balkan 

(VIDEO) KAD ĆEMO SHVATITI DA SE NE SVAĐAMO S KOMŠIJOM SAMO ZATO ŠTO JE NEKO TAKO REKAO: Glogovčev…

Kada je 22. novembra prošle godine Haški tribunal osudio generala i ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora, presuda je izazvala je brojne i burne reakcije…

kurir.rs

5. formiraju javno mnjenje u govore- O je mladica neprihvatljivo humanizovao, i neprihvatljivo relatizovao glave uzroke i posledice rata u bivsoj jugoslaviji. “Natezanje broja za genocid” mu nikad necu oprostiti. Iskreno, vise mi nije jasno kako se

Njegov patriotski duh Milićeva je predstavila kao zločinački.

Glogovac: “To što su osuđeni samo Srbi u Hagu, to mnogo govori o pristrasnosti suda.”

9. ETIKA kazete “Znam da Nevesinjci moji dragi i pošteni ljudi, koji su za vreme rata branili svoje domove, kažu da je Ratko Mladić za njih jedan ozbiljan vojnik i jedna časna vojnička figura. To su ljudi koji su bili po rovovima. Samo ih citiram – rekao je Glogovac” @OnlineDanas

Komentarišući skandalozne poruke Jelene Milić, politički analitičar Branko Radun kaže da se ona ponaša kao komesari iz 1945. koji su streljali umjetnike, pjesnike, glumce samo zato što nisu djelili njihove stavove.

– Za Glogovca niko nikada nije imao nešto loše da kaže, a poslije njegove smrti govoriti kao Jelena Milić je prije svega necivilizovano i nepošteno. Ona nastupa kao evropski izaslanik u Srbiji, koji određuje ko može, a ko ne može da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, odnosno ko u našem društvu treba da bude poštovan – naglašava Radun.

Napala i pokojnog Nikolu Simića

1. Smrt Nebojse Glogovca je tuzna, uvek je tuzno kad umre mald covek i iza sebe ostavi malu decu. Uvek. On je verovatno bio odlican glumac ali ja o tome nista ne znam, jednostavno ne gledam domace serije.

2. Reci cu sad nesto sto ce verovatno izazvati bacanje drvlja i kamenja na mene, ali mi nije ni prvi ni poslednji put. Kad je umro Nikola Simic rekla sam da mi je prva asocijacija na njega serija odvratnih TV serija koje su sluzile da se “humanizuje” zlocinacki Milosevicev rezim

Jelena Milić je svojevremeno oplela i po pokojnom glumcu Nikoli Simiću.

(SrpskaCafe)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here