MILIĆEVIĆ I GATARIĆ O KAPITALNIM PROJEKTIMA

0
937

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Đorđe Milićević razgovarao je danas u Prnjavoru sa načelnikom opštine Sinišom Gatarićem o projektima koji bi na području ove lokalne zajednice mogli da budu realizovani u narednom periodu uz podršku zajedničkih institucija BiH i međunarodnih organizacija.
Milićević je rekao da je na današnjem sastanku informisan o stanju u ustanovama kulture, sportskim objekatima i sportskoj infrastrukturi na području opštine, kao i o funkcionisanju nevladinih organizacija.

“Posebno je izdvojeno četiri do pet kapitalnih projekata iz oblasti kulture i obrazovanja, za koje je neophodna pomoć ne samo lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske, već i Savjeta ministara BiH, konkretno Ministarstva civilnih poslova”, dodao je Milićević.

Prema njegovim riječima, to su projekti koji mogu naći svoje mjesto kroz grantove koje će Ministarstvo civilnih poslova BiH imati sljedeće godine.

On je dodao da je na današnjem sastanku iznesena zajednička ideja o jačanju postojećeg granta na nivou BiH – “Tehnička kultura i inovatorstvo”, s aspekta podrške svim privrednim subjektima koji bi u narednom periodu svoje proizvodne kapacitete upotpunili novom opremom i savremenim uređajima, s ciljem bržeg priključenja BiH EU.

“Načelnika Gatarića danas sam informisao o projektu `Kreativna Evropa`, koji ima dva podprojekta. Jedan je kultura, a drugi mediji. Prnjavor ima dosta nacionalnih manjina, pa bi kroz taj projekat nevladine organizacije mogle konkurisati za određena sredstava Evropske komisije”, rekao je Milićević.

Gatarić je rekao da je na sastanku bilo riječi, prije svega, o izgradnji vrtića i njegovom proširenju, Muzičkoj školi, vodosnabdijevanju opštine Prnjavor, te objektu za djecu sa posebnim potrebama.

“Ovo su projekti koji su od opšteg intersa i koji će u izvjesnom smislu popraviti kvalitet života naših građana”, istakao je Gatarić. srna

PODIJELI