Ministar Alen Šeranić u posjeti Prnjavoru: Najavljeni novi projekti u Domu zdravlja /FOTO/

0
459

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić bio je danas u posjeti Prnjavoru, gdje je sa nadležnima razgovarao o održanju kvaliteta zdravstvene zaštite u našoj opštini, projektu energetske efikasnosti u objektu Doma zdravlja koji će podržati Vlada Srpske, kao i prelasku Doma zdravlja  na trezorski način poslovanja.

Načelnik opštine Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo angažovanjem resornog ministartva i podršci koja je stizala prnjavorskom području.  Najavio je da će od 1. januara Dom zdravlja preći na trezorski sistem poslovanja, a da će za nekoliko dana početi prva faza rekonstrukcije objekta te ustanove u okviru projekta energetske efikanosti.

-Smatramo da su opština Prnjavor i Dom zdravlja u prethodnom periodu na profesionalan način odgovorili izazovima koji su bili pred nama. Uvjeren sam da su i opštinska uprava, inspekcijske službe i komunalna policija bili na visini zadatka i u saradnji sa Domom zdravlja uspjeli smo da održimo situaciju pod kontrolom, rekao je Tomaš.

Šeranić je istakao da će uskoro početi rekonstrukcija objekata prnjavorskog Doma zdravlja  i da je izuzetno zadovoljan aktivnostima Doma zdravlja u Prnjavoru u prethodnom periodu.

– Tokom marta, aprila i maja bili smo u čestoj komunikaciji sa načelnikom opštine i direktorom Doma zdravlja, s obzirom na to da se u tom periodu mnogo građana koji žive u opštini Prnjavor vraćalo iz Austrije i Njemačke. U tom periodu mnogo smo razgovarali na koji način pomoći tim građanima, ali i zaštititi stanovništvo koje se nalazilo na području opštine, kaže Šeranić.

Istakao je da je Dom zdravlja odradio odličan posao u tom, ali i narednom periodu, kao i da je Opštinski krizni štab redovno, dnevno izlazio sa informacijama o epidemiološkoj situaciji dajući sve informacije koje su građanima u tom trenutku bile potrebne kako bi zaštitili svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Nakon sastanka u kabinetu načelnika opštine, Šeranić je posjetio Dom zdravlja, kao i Radio Prnjavor, gdje je sa novinarom Marinom Marinkovićem razgovarao o epidemiološkoj situaciji u našoj opštini, kao i Republici Srpskoj. Slušajte nas sutra na 99,10 FM od 10 časova, kao i na internetu, klikom na ovaj link: http://prnjavorlive.info/popup/

/prnjavorlive.info/

PODIJELI