Mirko Bukvić novi predsjednik Skupštine Prnjavora

0
897

Mirko Bukvic, dojučerašnji NDP-ov a sada nezavisni odbornik, novi je predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, umjesto Željka Simica, iz SNSD-a koji je smijenjen na današnjem zasjedanju.

Tako je novoformirana skupštinska većina okupljena uz Srpsku demokratsku stranku (SDS), preuzela skupštinsko kormilo od vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na čijem čelu Opštinskog odbora u Prnjavoru je Darko Tomaš, aktuelni načelnik opštine.

Bukvić je za predsjednika prnjavorskog parlamenta izabran sa 16 glasova “za” i 12 glasova protiv.

“Zahvaljujem se SDS-u i novoj skupštinskoj većini koja me je predložila i izabrala jednoglasno. Čast mi je na ukazanom povjerenju. Obećavam da ću raditi časno i u interesu građana opštine Prnjavor”, bile su prve riječi novoizabranog predsjednika SO Mirka Bukvića.

Smjeni je, uz burnu raspravu SNSD-ovog i SDS-ovog tabora, prethodila smjena skupštinske komisije za izbor i imenovanja.

Po usvojenom dnevnom redu nove skupštinske većine, slijedi smjena i ostalog skupstinskog rukovodstva, odnosno, izbor novog potpredsjednika i vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine Prnjavor.

Kako naš portal saznaje, za novog potpredsjednika SO biće predložen Milorad Mićo Kondić, iz SRS dr Vojislav Šeselj, a za v.d. sekretara Vojislavka Gatarić, iz SDS-a.

Na dnevnom redu je predviđeno i razrješenje vršioca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja.

Sjednica je u toku.

Ninko DJURIĆ mojprnjavor.info

PODIJELI