Mitrović: Presuda Veselijevoj dokaz da Tužilaštvo BiH radi na štetu Srba

0
109

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da je presuda Suda BiH Elfeti Veseli na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika dokaz da se nešto pod hitno mora uraditi sa Tužilaštvom BiH jer radi na štetu Srba.

“Ovo je klasičan primjer dvostrukih aršina ili standarda u radu pravosuđa BiH kada je riječ o ratnim zločinima počinjenim nad srpskim civilima”, izjavio je Mitrović Srni.

On je dodao da je frapantno i nezamislivo da žena koja je počinala stravičan zločin nad nedužnim dječakom dobije tako blagu kaznu zatvora, a da njen pretpostavljeni Sakib Halilović kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH bude oslobođen.

“Nije poznato kojim se okolnostima rukovodio Sud BiH da izrekne ovako blagu kaznu, umjesto da je izrekao najstrožu kaznu”, istakao je Mitrović.

Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here