Mjesec dana od ubistva sarajevskih policajaca

0
453

Danas se navršava mjesec dana otkako su ubijeni pripadnici MUP-a KS Adis Šehović i Davor Vujinović tokom vršenja svojih profesionalnih dužnosti, a počinioci ovog stravičnog zločina još uvijek nisu pronađeni.

Adis Šehović i Davor Vujinović radili su svoje redovne policijske dužnosti kobnog jutra 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Nakon što su uočili policijsko vozilo, razbojnici koji su najvjerovatnije bili u akciji krađe automobila golf 6 su zapucali na policajce pri čemu su direktno usmrtili Adisa Šehovića, dok su teško ranili njegovog kolegu Davora Vujinovića. Nakon nekoliko sati borbe za život na KCUS-u, preminuo je i Vujinović od zadobijenih povreda u predjelu glave.

Adis Šehović i Davor Vujinović su bili policijski službenici s više od 20 godina radnog iskustva, a osim toga su bili muževi i očevi. Obojica su imali činove višeg policajca, a njihove kolege više puta su isticale da su izgubili najbolje službenike iz Policijske uprave Novi Grad.

Šehović je 1995. godine završio Srednju školu unutrašnjih poslova, dok je Vujinović Policijsku akademiju završio 1998. godine.

Važno je istaći kako se i mjesec dana nakon ovog stravičnog događaja koji je potresao čitavu BiH za krivcima još uvijek traga. Naime, u akciju pronalaska ubica uključene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini koje su pojačale aktivnosti kako bi došlo do rasvjetljavanja ovog zločina.

Desetine osoba su privedene na informativne razgovore s ciljem prikupljanja informacije koje bi mogle da dovedu do identiteta počinilaca ovog gnusnog čina, ali istraga nakon mjesec dana nije dala konkretne rezultate.

Adis Šehović je u vrijeme smrti imao 46 godina, dok je Davor Vujinović bio tri godine mlađi.

(Klix.ba)

PODIJELI