Mještani Hadžića u strahu, pojedini roditelji nisu pustili djecu u školu

0
665

Jedan broj roditelja sa područja opštine Hadžići danas nije poslao djecu u školu iz straha za njihovu bezbjednost, nakon što je u naselju Ušivak ubijen policajac.

Direktor Osnovne škole “Hilmi efendija Šarić” u Tarčinu Zineta Bajrić izjavila je Srni da se nastava u ovoj školi odvija redovno, ali uz pojačano prisustvo policije u okruženju.

“Određen broj roditelja, na svoju odgovornost, nije poslao djecu u školu”, rekla je Bajrićeva, ističući da roditelji imaju pravo da na osnovu svojih procjena pošalju ili ne pošalju djecu.

Ona očekuje da će u drugoj smjeni broj đaka na nastavi biti veći.

Navodeći da škola radi bez ikakvih promjena i vanrednih mjera, Bajrićeva je dodala da su u stalnom kontaktu sa policijom.

“Policija obavlja svoj posao, patrole su pojačane i u kontaktu smo ukoliko bude potrebe za nekim vanrednim mjerama”, rekla je Bajrićeva.

Ona je precizirala da djeca iz udaljenih dijelova Tarčina na nastavu i danas dolaze koristeći redovan prevoz.

Odbjegli višestruki ubica Edin Gačić /42/ osumnjičen je da je u subotu, 9. februara, ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je operativnu potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić, koji je u ratu bio pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, 1998. godine je ubio bivšeg saborca, a 2002. godine svoju majku.

On je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića i od tada je u bjekstvu.

(Srna)

PODIJELI