Mještani u strahu – Vukovi kruže oko sanskih sela, šakal u Priječanima

0
297

U blizini nekoliko podgrmečkih sela na području opštine Sanski Most primjećeni su ovih dana brojni vukovi, koji su se u nekoliko navrata približili domaćinstvima, što je uznemirilo mještane.

Kako je rekao jedan od poljoprivrednika, u blizini sela Kruhari uočeno je desetak vukova, za koje se vjeruje da bi mogli da napadnu stoku, ali i pse čuvare, prenose Nezavisne.

– Vukovi, kada se radi o psima, primjenjuju lukavu taktiku. Psu se prikrade vučica i zavede ga, a kada on krene za njom, u zasjedi ga dočeka čopor i tu mu je kraj – rekao je jedan od stanovnika tog sela.

U Lovačkom društvu “Sana” potvrdili su da su primili dojavu mještana i kažu da su njihovi lovočuvari evidentirali dva veća čopora. Pored vukova, probleme prave i šakali.

Tako su u Lovačkom udruženju “Zmijanje” Banjaluka kazali da je u Priječanima, nadomak Banjaluke, pre nekoliko dana primjećen šakal, koji je ustreljen.

– Primjećeno je spuštanje šakala ka selima. Uobičajeno je da u ovim područjima ima šakala, koji borave blizu stoke i naseljenih mjesta – rekli su u tom lovačkom društvu.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here