Mladegs pak proširuje proizvodnju- Posao za hiljadu porodica

0
7931

Kompaniju „Mladegs –pak“ Prnjavor koja je u završnoj fazi projekta vrijednog tri miliona evra, čime će obezbijediti posao za preko hiljadu porodica, danas je posjetio Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i rukovodstvo opštine Prnjavor.

Suvlasnik firme, Srđan Vrhovac, domaćin današnje posjete Mladegsu, istakao je da je posao kupovine nove opreme za proširivanje  proizvodnje pri kraju, dok naredna faza obuhvata zakup oko 300 hektara zemljišta koje će biti potrebno za uzgoj i preradu paradajza.

„Planirano je da se na ovoj površini osim paradajiza radi i jabuka, jagoda i bundeva, a time bismo uposlili oko hiljadu porodica. Fabrika koja bi bila stacionirana u Prnjavoru trebala bi početi sa radom u drugoj polovini 2016. godine”, kazao je Vrhovac.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, nakon obilaska proizvodnih pogona „Mladegs pak“ i razgovora sa menadžmentom firme rekao je da je Mladegs preduzeće sa dobro koncipiranom tehnikom i tehnologijom proizvodnje i da ima veoma dobru viziju razvoja, koja se zasniva prije svega na izvornoj sirovini domaćeg proizvođača.

„Tokom današnje posjete dogovoreno je da se fabrici obezbijedi jedna površina zemljišta za proizvodnju sirovina, prije svega paradajiza ali i drugih, a dogovoreno je i povezivanje sa poljoprivrednim proizvođačima koji bi proizvodili sirovine za potrebe firme u dužem vremenskom periodu” kazao je Mirjanić.

Mladegs pak je po kvalitetu svojih proizvoda, naročito kečapa, postao lider u širem regionu, pa su iz resornog ministarstva stigle sugestije da se u narednom periodu širi lepeza proizvoda na bazi paradajiza, a memadžmentu kompanije obećano je i da pomoć neće izostati i kada je riječ o finansiranju obrtnih sredstava za otkup domaćih sirovina.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor, Božidar Ivanović, napomenuo je da Mladegs pak od samog osnivanja postiže zavidan poslovni uspon na tržištu, te da je za opštinu Prnjavor veoma značajno što firma ovog kapacitea planira proširiti proizvodnju, što će donijeti i više posla koperantima.

„Time se otvara perspektiva ne samo ovoj firmi nego i poljoprivrdnicima koji budu proizvodili za nju jer će ovdje imati zagarantovan otkup svojih proizvoda što je od izuzetnog značaja“ kazao je Ivanović i istakao da će opština Prnjavor učiniti sve kako bi pomogla u realizaciji jednog ovako značajnog projekta.

Kompanija „Mladegs Pak“ DOO u svojoj prouzvodnji njeguje dva brenda „Bonito“ i „Dominus“, a u ponudi imaju oko 200 proizvoda.

Mirjanić je nakon Mladegs paka posjetio i  poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Prnjavor,  “Živanić DS” u Gornjim Smrtićima. govedarsku farmu Vladimira Usorca u Šibovskoj Ilovi i  govedarsku farmu Dragana Jokića u Velikoj Ilovi./Radio Prnjavor/.

 

 

 

PODIJELI