Mlađenović falsifikovao uvjerenja o vozačkom ispitu

0
1563

Prnjavor – Vlasnik auto-škole “Volan” iz Prnjavora Dalibor Mlađenović (42) priveden je u akciji “Administrator” zbog sumnje da je godinama falsifikovao uvjerenja o položenim vozačkim ispitima “B” kategorije.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, navodeći inicijale, saopšteno je da je on uhapšen u srijedu zbog falsifikovanja isprava i prevare. Rekli su da je nakon ispitivanja predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva. Iz ovog tužilaštva juče je saopšteno da je postupajući tužilac nakon ispitivanja odlučio da osumnjičenog pusti da se brani sa slobode.

Policija Mlađenovića tereti za 50 krivičnih djela.

– Osumnjičeni je od 2011. godine do 31. decembra prošle godine počinio šest prevara i 44 krivična djela falsifikovanje isprave u sticaju sa isto toliko krivičnih djela navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja. Pretresom prostorija koje koristi D. M. pronađeni su određeni dokazi koji će poslužiti u krivičnom postupku – saopšteno je iz CJB Banjaluka ne navodeći detalje.

Izvor blizak istrazi je kazao da Mlađenovića terete da je prevario nekoliko kandidata koji su u auto-školi “Volan” imali obuku.

Mlađenovićev advokat Branko Gudalo je kazao da je njegov klijent na ispitivanju negirao da je počinio krivična djela za koja ga terete. U auto-školi “Volan” u Prnjavoru nisu mogli da govore o ovom događaju.

Ovo je drugi sličan slučaj u posljednjih šest mjeseci. Krajem januara u akciji “Kandidat” bio je uhapšen vlasnik auto-škole “Signal” iz Novog Grada Boris Elčija (60) zbog malverzacija u vezi sa polaganjem vozačkih ispita. On je u banjalučkom Okružnom sudu nedavno osuđen na dva mjeseca zatvora. Osuđen je jer je tražio i uzeo 100 KM od Borisa T., kandidata za polaganje vozačkog ispita za “C” kategoriju, da bi uticao da on položi taj ispit.

Kandidat

Dalibor Mlađenović je poznat u Prnjavoru, a 2012. godine bio je čak i kandidat za odbornika u Skupštini opštine Prnjavor. Tokom 2010. godine bio je i predsjednik Udruženja auto-škola RS. On je nedavno otvorio firmi “Mlađenović Matrica” D.O.O., u okviru koje i posluje auto-škola “Volan” u Prnjavoru.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here