Mladi Dražen prvi reket u BiH

0
913

Četrnaestogodišnji Prnjavorčanin Dražen Petrović, teniser kluba “Olimp 2000”, već godinama unazad u svojoj kategoriji, ali i u konkurenciji starijih tenisera ostvaruje zapažene rezultate

Priredila: Tamara STOJANOVIĆ

PRNJAVOR, 3. NOVEMBRA /SRNA/ – Svakodnevni treninzi, putovanja, naporan i ozbiljan rad, trijumfi na turnirima nad svojim vršnjacima, ali i nad teniserima starijim od njega i po dvije godine, doveli su Dražena Petrovića na poziciju prvog reketa u BiH u konkurenciji do 16 godina.

Dobra igra u ovoj sezoni dovela je mladog tenisera na prvu poziciju rang-liste Teniskog saveza BiH do 16 godina.

On je došao do polufinala na turnirima “Tenis Evrope” u Antaliji i Skoplju, osvojio drugo mjesto na Prvenstvu BiH u singlu i prvo u konkurenciji parova.

Dražen je iz sportske porodice, uz stalni nadzor oca, atletičara i olimpijca BiH Željka Petrovića, od malih nogu je navikao na intenzivan sportski ritam, pa mu je i odlazak na treninge u Banjaluku pet puta sedmično prešao u rutinu.

“Tako je već četiri i po godine. U početku mi je bilo teško da putujem u Banjaluku, jer u Prnjavoru nemam uslove za aktivno treniranje. Sada je dobro i navikao sam”, kaže Dražen.

Odlučan i ozbiljan u radu, mladi sportista krupnim koracima grabi ka vrhu. Početkom novembra sezona nastupa na turnirima približava se kraju, pa je vrijeme i za sumiranje postignutih rezultata i utisaka sa takmičenja.

Oni koji prate njegov sportski uspon smatraju da je ova godina za mladog tenisera bila najuspješnija.

Do kraja takmičenja ostali su turniri u Beogradu i Zagrebu, a planovi za narednu godinu se već prave.

“U narednoj sezoni pokušaću da uđem u `top 100` ili čak `top 50`. Moj najveći cilj je, ipak, da osvojim Prvenstvo BiH i da uđem u reprezentaciju do 16 godina. Pokušaću da uđem i na ITF listu do 18 godina kako bih mogao lakše da igram za dvije godine”, kaže Dražen Petrović.

On ističe da veliku zahvalnost za dobre rezultate duguje i svom treneru Bojanu Mičiću, sa kojim radi petu godinu.

“Zahvalan sam treneru što je posvećen radu sa mnom, što mi pomaže u svemu, i u tenisu i u životu. Volio bih da naša saradnja što duže traje”, kaže Dražen.

Trener Mičić ne voli da daje pretenciozne izjave, ali za mladog tenisera iz Prnjavora ima samo riječi hvale.

“On na svakom treningu i turniru daje maksimum i to je ispravan put. Dobri rezultati i pomjeranja pozicija na rang-listi su isključivo plod rada i tome ga učim. Ovu godinu je odigrao nevjerovatno, 2017. je njegova najuspješnija sezona”, ističe Mičić.

On navodi da vremena za opuštanje nema jer slijedi naporan rad u zimskom periodu i pripreme za sledeću sezonu.

Osim na sportskim terenima, opuštanja za Dražena nema ni u školi. Učenik je devetog razreda osnovne škole, odlikaš.

“Slobodno vrijeme koristim za učenje, knjige nosim čak i na putovanja. Za sada su u đačkoj knjižici sve petice. Nadam se da će tako biti i na kraju devetog razreda i da ću biti vukovac”, kaže Dražen Petrović.

srna

PODIJELI