Mladi glumci upriličili druženje sa mališanima, najvjernijom publikom

0
416

Glumci Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavor družili su se večeras na gradskom trgu sa najmlađim sugrađanima, svojom najvjernijom publikom, a ujedno su najavili i upisni rok za sve koji se žele oprobati u glumi.

Umjetnički rukovodilac Brankica Radonjić rekla je da njihovo amatersko pozorište zbog pandemije nije moglo da organizuje maskembal za najmlađe, pa su ovu priliku iskoristili da podsjete mališane na scenske kostime i šarenilo koje nude.

“Po reakcijama djece vidimo da svijet bajke i čarolije nikada neće izaći iz mode, da im to treba i prija, a pozorište postoji upravo zbog toga da njeguje želje za maštom, stvaralaštvom i kreativnošću”, rekla je Radonjićeva za Srnu.

Radonjićeva je istakla i da je ovo bila prilika da najave novi upisni rok u septembru za sugrađane svih uzrasta koji se žele oprobati u glumi, kao i da im počinje nova pozorišna sezona.

“Već sljedeće sedmice počinjemo sa Sedmom sezonom pozorišne revije `Prnjavor i prijatelji` tokom koje ćemo ugostiti mnoge pozorišne trupe iz okolnih opština i gradova, ali i regiona. Na taj način pozorišni život u našoj opštini se nastavlja” , rekla je Radonjićeva.

SRNA

PODIJELI