MLADI ŠAMPIONI VOĆARSTVA –  DEJANOVE  RODNE SORTE

0
1392

 

Nakon završetka Poljoprivrednog fakulteta,Dejan Popović (na slici) iz Palačkovaca odlučio je da ostane vjeran porodičnom imanju.Nisu ga  mnogo privlačili grad ,kafići,asfalt i  gradski,ubrzani način života.Opredijelio se za voćarstvo.Na površini dva hektara trenutno ima  2.800 sadnica.

-Možda je neobično da kao mlad čovjek,sa tek završenim fakultetom ostanem na selu.Zavolio sam voćnjak,radovao se napretku svake sadnice kruške.Nije to nimalo  laka proizvodnja.Mnogo je truda,strijepnje,valja uložiti i znoj ,o voćnjaku razmišljati i u vrijeme odmora.Iza mene je pet godina iskustva u toj djelatnosti i sa ove vremenske distance mogu reći da se nisam pokajao,kaže Dejan.

Na porodičnom imanju su sorte „viljamovka“,“santa marija“ i „fetel“.Ova godina bila je rodna i pored velike ljetne suše.Dejan je ubrao 35 tona kvalitetnog ploda.Proizvodnju plasira uglavnom na prnjavorskom području,gdje je već stekao svoje stalne kupce.Za kratko vrijem svrstao se među najuspješnije prnjavorske voćare.

O proširenju voćnjaka,kaže,za sada ne razmišlja,ali to ne znači da nije ništa investirao.Osposobio je vlastitu hladnjaču na imanju,a već ima i nove ideje oko daljnjeg unapređenja proizvodnje.Dejan Popović pomaže i  bratu,koji je angažovan u  porodičnom peradarniku . (prnjavorlive.info)

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here