Mnogo snijega na putevima u opštini Prnjavor – otežan saobraćaj

0
962

Snijeg koji od sinoć pada, prouzrokovao je velike probleme u odvijanju saobraćaja na području opštine Prnjavor. 

Svi raspoloživi kapaciteti angažovani su na rasčišćavanju snijega, ali je problem što je u kratkom vremenskom periodu, snijeg padao izuzetno jakim intezitetom,  potvrdio je ovo za naš portal, Damir Savić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije opštine Prnjavor. ” Sinoć su mašine bile u pogonu, napravili smo pauzu, pa su sva raspoloživa sredstva izvezena jutros od 4 časa, radi se maksimalno, ali jednostavno snijega je zaista mnogo”, rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, mehanizacija neće stati dok se svi putni pravci koji su u Programu zimskog održavanja ne rasčiste, a riječ je o ukupno 250 kilometara lokalnih puteva i gradskih ulica. “Želim poručiti građanima da dionica regionalnog puta od Vijake, preko ulice Bože Tatarevića, Beogradske, Crvenog krsta do Lazine Vode, nije u nadležnosti opštine, obzirom da regionalne puteve održavaju firme angažovane od strane J.P. Putevi RS. Ovo naglašavam zato što je bilo primjedbi građana na čišćenje ove dionice”, rekao nam je Savić, koji je zamolio građane za razumjevanje i strpljenje dok se putevi i ulice ne učine prohodnijim.

ssAlOOm4wVVy-9ia4mZbctOoGYY8ca5xiZJNdnk85ZI,QECF8Sj0aCGhMRB9MmPsGt7sIr5jwACXSsxeZrQXoBk

Iz opštine su apelovali na građane da očiste ispred svojih dvorišta, lokala, pristupne staze, kako bi svako dao svoj dorpinos što boljoj prohodnosti, posebno u gradu.

prnjavorski.net

PODIJELI