Mora da sruši nelegalno sagrađeni zamak vrijedan 57 miliona evra

0
487
Trgovcu nekretninama Pjeru Diteru, u čijem se vlasništvu nalazi zamak blizu grada Gras u južnoj Francuskoj, sud je dao rok od 18 meseci da sruši zdanje, a prijeti mu i novčana kazna od 200 hiljada evra.

Francuska je poznata po zamcima i istorijskim zdanjima širom zemlje, ali kada je jedan čovek sagradio svoju rezidenciju u renesansnom stilu, u predivnom kutku na južnoj obali, sud je odlučio da zdanje mora da se sruši, jer je ilegalno sagrađeno.

Trgovcu nekretninama Pjeru Diteru, u čijem se vlasništvu nalazi zamak blizu grada Gras u južnoj Francuskoj, sud je dao rok od 18 meseci da sruši zdanje, a prijeti mu i novčana kazna od 200 hiljada evra, prenosi Si-En-En.

„Gospodin Diter je optužen da je gradio na zaštićenom zemljištu bez dozvole, adaptiravši kuću koja je tu prethodno stajala u zamak“, rekao je Pjer-Žan Gori, državni tužilac departmana Primorski Alpi.

Diter je od obične kuće na tom posjedu sagradio prostranu rezidenciju sa više građevina, 18 apartmana, bazenom, fontanama, vrtovima i dva mjesta za sletanje helikoptera.

Jedna od građevinskih kompanija koja je učestvovala u radovima već je kažnjena sa 200 hiljada evra, a druga sa 50 hiljada evra.

PODIJELI