MOŽE I OVAKO: U Sarajevu PREKO NOĆI SANIRAN pružni prelaz, a otkriveno ko je sve nadgledao

0
287

Vlast u Kantonu Sarajevo preko noći je sanirala pružni prelaz kod Energoinvesta. Na ovaj način uveden je novi pristup izvođenju radova koji su u ranijem periodu uglavnom vršeni tokom dana.

Sanacija putne infrastrukture u proteklom periodu izazivala je ljutnju građana Sarajeva s obzirom na to da su radovi uglavnom vršeni tokom dana i u periodu kada je najveći promet vozila. Takvim pristupom stvarane su gužve koje su znatno usporavale saobraćaj.

Nova vlast u Kantonu Sarajevo odlučila je da promijeni dosadašnju praksu na način da se radovi na cestama izvode noću kada je i najmanji intenzitet saobraćaja na ulicama grada.

Ovaj pristup demonstriran je sinoć prilikom sanacije pružnog prelaza kod Energoinvesta, odnosno na spoju ulica Džemala Bijedića i Tvornička. Iz Vlade KS sinoć su objavili kako je zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture došlo do pucanja asfalta uz šine te da radove izvode KJKP Rad i KJKP Gras.

Tokom cijele noći na terenu je bio i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je nadgledao izvođenje radova. Inače, radovi su počeli sinoć u 23 sata, a već jutros u 6 sati sanacija je bila završena, što znači da je tada i omogućeno normalno odvijanje saobraćaja, piše Klix.

Podsjećamo, u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture kada će biti uređeno i trajno rješavanje pružnog prijelaza.

(Srpskainfo/Klix)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here