MUP nadzirao Gačića dok je bio na teritoriji Republike Srpske

0
416

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nadzirao je kretanje Edina Gačića tokom svih deset mjeseci koliko je boravio na teritoriji Republike Srpske, potvrđeno je ATV-u u Ministarstvu.

MUP je, preko Policijske uprave Banjaluka i Uprave za borbu protiv terorizma Republike Srpske, uspostavilo operativni nadzor nad Gačićem čim je kročio na teritoriju Republike Srpske i to nakon što su iz Kazneno – popravnog zavoda u Bihaću dobili dopis da mu se kazna zatvora završava 27.7. 2017. godine, da je opasan i da je izvjesno da će ponovo počiniti krivično djelo, kao i to da je bio povezan sa odredom El Mudžahid.

Pod nadzorom je bio do 8.5.2018. godine, jer je u međuvremenu, odbivši psihijatrijsko liječenje koje mu je preporučeno, prodao kuću u Banjaluci i napustio Republiku Srpsku.

Samo tri dana nakon toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je, posredstvom Operativne grupe za borbu protiv terorizma obavijestilo je sve bezbjednosne agencije u BiH da je Edin Gačić napustio teritoriju Republike Srpske, da se radi o izuzetno opasnoj osobi koja iza sebe ima počinjena dva ubistva i da ostale Agencije treba da predzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Gačić je trenutno najtraženiji čovjek u BiH, jer je, u samo sedam dana, u Konjicu ubio komšiju, a kasnije i policajca na teritoriji Sarajeva. Osuđivan je zbog ubistva 1994. godine na 14 godina zatova.

Tokom dopusta iz zatvora u Zenici, 2002. godine ubio je i svoju majku i nakon toga osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Prije isteka kazne iz Zenice, premješten je u zatvor u Bihaću.

(ATV)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here