MUP potvrdio: Uhapšeni direktor bolnice u Doboju i vlasnik firme “Arms”

0
500

Pripadnici Uprave za borbu protiv ortganizovanog kriminala uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja ,kao i Vladimira Vuletića, objavio je Vasković na svom blogu, Kako BN saznaje istraga o aferi “korona” vodi i do Vice Zeljkovića koji je predsjednik FS BiH…

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ na području Doboja vrše pretrese lokacije koju koristi lice čiji su inicijali M.G, kao i lokacije u Banjaluci koju koristi lice V.V, kao i firme čiji je direktor.

Iz MUP-a je saopšteno da se pretresi obavljaju u okviru istrage koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Pretresi se vrše prema naredbi Okružnog suda Banjaluka, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prenosi Srna.

Kako nezvanično saznaje BN, istraga o aferi “korona” vodi i do Vice Zeljkovića koji je predsjednik FS BiH.

Prema tim informacijama, Zeljković, koji je sestrić člana Predsjendištva BiH, se povezuje sa tri pravna subjekta koja je snadbjevala zdravstvene ustanove u vrijeme pandemije. Dio istrage će voditi Tužilaštvo BiH.

Kako saznajemo, Zeljković se ne nalazi u Banjaluci, a u firmama su rekli da je otišao na utakmicu sa reprezentacijom BiH.

Podsjetimo da je bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković ranije uhapšen zbog nabavke medicinske opreme u vrijeme pandemije.

Kako prenosi Slobodan Vasković na svom blogu, pripadnici Uprave za borbu protiv ortganizovanog kriminala uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU “Sveti apostol Luka” iz Doboja zbog malverzacija sa Sašom Markovićem, vlasnikom firme “Travel4Fun”.

Takođe navodi da je uhapšen i Vladimir Vuletić, vlasnik frime “Arms” zbog malverzacija sa Vladom Crtom Đajićem, direktorom UKC RS Banjaluka, oko nabavki termalnih kamera,

Kako nezvanično saznaje BN, posrednik između Saše Markovića, vlasnika firme “Travel4Fun, i Mladena Gajića, direktora dobojske bolnice, bila je Sanja Vulić, poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Iz MUP RS potvrđeno je da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet uhapsili lica čiji su inicijali M.G. iz Doboja i V.V. iz Banjaluke, osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja u nabavci medicinske opreme.

Lice M.G. je osumnjičeno da je u svojstvu direktora bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju tokom prošle godine zloupotrijebilo službeni položaj ili ovlašćenja sa licem S.M, koje je u pritvoru, prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme, odijela, maski i rukavica, za potrebe te zdravstvene ustanove, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Lice V.V. je osumnjičeno za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, u vezi krivičnim djelom pomaganje, sa tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Srpske čiji su inicijali B.Z, koji je u pritvoru, prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je direktor lice V.V.

Oni su uhapšeni prema naredbi Okružnog suda Banjaluka.

BN

PODIJELI