MUP RS: Pronađen ukradeni Range Rover, uhapšene tri osobe

0
419

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo juče su, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), da se na području Sokoca kreće automobil range rover, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu, izvršili blokadu i tom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, opština Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečene osobe S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice.

Oni su uhapšeni, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su i uhapšeni i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, na dalje postupanje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12. septembra ove godine, na području Kantona Sarajevo.

Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, opština Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela “krađa” izvršenim na području Kantona Sarajevo.

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Nezavisne/Fena)

PODIJELI