Na dosada nikada viđenom karate događaju, Stanić došao do bronze

0
1216

U Banjaluci je protekle subote održan nevjerovatan za današnje vrijeme, sportski događaj koji je privukao pažnju većine domaćih medija. Naime, održan je 4. Grave-Energija turniru u karateu, koji je zbog svoje masovnosti i međunarodnog karaktera privukao pažnju domaćih ali i regionalnih medija. Po zvaničnim podacima, učestvovalo je preko 1300 takmičara, iz 117 klubova koji su došli iz 9 država. Dvorana „Borik“ je bila veoma tijesna da izdrži ovaj događaj.

Takmičar Karate kluba „Bijeli lavovi“ iz Prnjavora, Stanić Slavko, uspio je teškom mukom da dođe do bronzane medalje, nakon jednog poraza i tri pobjede. Ovaj uspjeh je i za trenera Jelić Novicu iznenađenje, s obzirom da se mladi Stanić prvi put ogledao u seniorskoj konkurenciji, a činjenica da je sa svojih 66 kilograma radio kategoriju u kojoj su najlakši takmičari od 84 kilograma govori o veličini uspjeha.

Nažalost, Karate klub „Bijeli lavovi“ je nastupio sa samo tri takmičara zbog visoke cijene nastupa, a ovaj karate klub nema nikakvih donacija od strane opštine ili drugih subjekata. No, to neće biti prepreka da klub nastavi da krči svoj sportski put, te će tako za vikend nastupiti na Prvenstvu BiH u Banovićima koje je uvod u Balkansko prvenstvo koje će se održati u decembru u Sarajevu. Nadamo se uspjehu karatista iz „lavova“.

Kk “Bijeli lavovi”

PODIJELI