NA EKONOMIJI OVČARSKE FARME NA VUČIJAKU – ZIMNICA ZA PASTIRE (FOTO)

0
1778

Na ekonomiji Ovčarske farme preduzeća „Kusić putevi“,na Vučijaku danas (petak) je organizovana akcija svinjokolja. Spretne majstorske ruke petnaestak mesara tranžiralo je deset svinja,prosječne težine 150 kilograma.Posao je kvalitetno raspoređen, pa se znalo šta je čija obaveza, od klanja životinja do topljenja slanine i pripremanja ukusnih čvaraka.

Akcijaše je predvodio vlasnik firme Radojica Kusić (na slici sa načelnikom opštine Darkom Tomašem),koji je bio zadužen za poslove na roštilju,gdje se izuzetno vješto snalazio.

Kamera našeg portala „Prnjavorlive.info“ danas je pratila pripremanje velikih količina mesa,kojima će se tokom zime hraniti pastiri Ovčarske farme,trenutno raspoređeni sa na četiri terenske lokacije.

-Ovo su na prvi pogled, velike količine hrane ,ali nisam siguran da će to biti dovoljno do proljeća.Zbog toga ćemo morati organizovati još jednu ovakvu akciju obezbjedjenja hrane za nomade na terenu,kaže poslovođa Vlado Žunić.

Kao najveća ovčarska farma u Republici Srpskoj,na ekonomiji Radojice Kusića trenutno je 3.500 ovaca.Počela je i sezona jagnjenja,a na svijet je do danas stiglo 70 bijelih „mališana“.

Na fotografijama našeg portala su snimci sa današnje akcije svinjokolja na farmi domaćina Radojice Kusića.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here