NA FARMI U PALAČKOVCIMA – POPOVIĆI UZGAJAJU 65 PRASILICA

0
2106

Ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske izdvojiće ove godine za podsticaj poljoprivredne proizvodnje 71 milion konvertibilnih maraka.

Rekao je to danas, prilikom posjete domaćinstvu Rajka Popovića, u Palačkovcima, ministar Boris Pašalić.

Porodica Popović svinjogojstvom se bavi od 1995.godine i danas se svrstavaju među najveće uzgajivače svinja u banjalučkoj regiji, a na farmi imaju 65 prasilica. Za sada ne planiraju proširenje kapaciteta.

Od 63.ogodišnjeg Rajka domaćinstvo preuzima njegov sin Dragan Popović, diplomirani inžinjer poljoprivrede, koji je odlučio da ostane na imanju svojih roditelja.

-Nikada nisam došao u iskušenje da napustim naše porodično gnijezdo. Ovdje sam upoznao posao i zavolio ga, a imam punu podršku roditelja. Obnavljamo vozni park, a od prošle godine imamo i jedan veliki taktor, što nam olakšava obradu zemljišnih parcela, na kojima proizvodimo žitarice za potrebe farme, kaže Dragan.

Ministar Pašalić pohvalio je ovo vrijedno domaćinstvo i dodao da će za podsticaj u svinjogojstvu ove godine resorno ministarstvo izdvojiti oko 2,2 miliona maraka.

(prnjavorlive.info – br)

PODIJELI