Na jubilarnom turniru više od 270 takmičara

0
204

U Prnjavoru se danas održava 20. Međunarodni turnir u tekvondou „Prnjavor open“ na kojem učestvuje više od 270 takmičara iz četiri zemlje regiona.

Tekvodno klub „Prnjavor“ je organizator ovog turnira koji se održava kao dio programa obilježavanja 24. marta, Dana grada.

Predsjednik kluba Branislav Njagovan u izjavi novinarima rekao je da se pozivu za učešće na jubilarnom izdanju takmičenja odazvala 21 ekipa čime su izuzetno zadovoljani.

„Zavidan broj dobrih takmičara, reprezentativcima BiH ovo je svojevrsni kontrolni turnir pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj, sigurno će danas biti dosta dobrih nastupa“ , istakao je Njagovan.

On se zahvalio gradskoj upravi na pomoći pri organizaciji turnira i pozvao sugrađane da dođu u sportsku dvoranu „Sloga“ i podrže svoje favorite.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš je nakon otvaranja turnira napomenuo da je tekvondo zaživio u ovoj lokalnoj zajednici i da je prnjavorski klub u samom takmičarskom vrhu Republike Srpske.

„Čestitke našem klubu na odličnoj organizaciji uz uvjerenje da se na istom mjestu vidimo i dogodine“ , rekao je Tomaš.

Među klubovima koji su doputovali iz Hrvatske je i Tekvondo klub „Šark“ Dubrovnik. Trener kluba Sanja Rosandić kaže da unazad desetak godina učestvuju na turniru u Prnjavoru.

„Vrhunski organizovan turnir, iz godine u godinu sve je više klubova, konkurencija je sve jača, a time rastu i naša očekivanja za postizanje dobrih rezultata“ , kaže ona.

Takmičenja se odvijaju u borbama i formama u tri starosne kategorije. Ulaz na manifestaciju je besplatan.

SRNA

PODIJELI