NA MEMORIJALU “SINIŠA PEULIĆ” 61 EKIPA

0
444

Na Drugom Međunarodnom memorijalnom turniru “Siniša Peulić”, čiji je domaćin Fudbalski klub /FK/ “Ljubić” Prnjavor, danas i sutra učestvuje 61 ekipa sa oko 800 djece.

Otvaranju turnira na stadionu “Siniša Peulić” prisustvovao je i pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović koji je istakao da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo podržavaju i podržavaće ovakve događaje i ubuduće.

“Prnjavor je ovog vikenda grad mladosti, grad sporta, a posebno fudbala. Sve pohvale organizatoru koji je okupio više od 60 ekipa i više od 800 djece mlađih uzrasnih kategorija”, rekao je Jaćimović.

On je izrazio uvjerenje da će se za nekoliko godina neki od dječaka koji učestvuju na ovom turniru moći vidjeti i na evropskim fudbalskim terenima.

“Zahvalio bih i načelniku opštine Prnjavor što nije dozvolio da se zaboravi ime Siniše Peulića koji je bio sjajan fudbaler i još veći čovjek, čovjek koji je ugradio svoj život u temelje Republike Srpske i mi svi ne smijemo dozvoliti da se to zaboravi”, kaže Jaćimović.

Predsjednik FK “Ljubić” Zoran Deket izrazio je zadovoljstvo učešćem čak 61 ekipe među kojima su, između ostalih, i renomirani klubovi “Vojvodina” Novi Sad, “Željezničar” Sarajevo i “Borac” Banjaluka.

“Ovaj turnir je naš najveći uspjeh”, kaže Deket.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je upravi kluba na dobroj organizaciji i poželio dobrodošlicu svim ekipama koje će ovog vikenda biti gosti Prnjavora.

“Prije godinu dana željeli smo da ovaj turnir preraste u tradiciju i da Prnjavor po njemu postane prepoznatljiv. Mislim da je uprava kluba u tome uspjela. Opština je uvijek davala podršku događajima na kojima se mladi okupljaju i druže, a FK ‘Ljubić’ je postao mjesto gdje su mladi dobrodošli”, izjavio je Tomaš.

On je izrazio zahvalnost i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske koji su turnir ove godine podržali i finansijski, kao i porodici Siniše Peulića.

“Porodica Peulić je mnogo učinila i za klub i za grad. ‘Ljubić’ je prepoznatljiv po Siniši, i najmanje što smo mogli učiniti je da mu se odužimo na ovaj način, da ne dozvolimo da se njegovo ime zaboravi. Kroz ovaj turnir i naziv stadiona i Siniša živi zajedno sa nama”, poručio je Tomaš.

Turnir u Prnjavoru biće završen sutra.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here