Na području opštine Prnjavor do danas nema zaraženih korona virusom-53 osobe pod nadzorom

0
774

Do danas na području opštine Prnjavor nije zabilježen nijedan slučaj oboljenja od korona virusa-COVID 19. Do devet časova jutros bilo je pod zdravstvenim nadzorom 37 osoba, a danas do 15 časova taj broj je porastao na 16, tako da se 53 osobe nalaze pod zdravstvenim nadzorom, izjavila je direktorica prnjavorskog Doma zdravlja Svjetlana Malić.

” Obzirom da za vikend očekujemo dolazak većeg broja naših sugrađana koji se nalaze na privremenom radu u zemljama okruženja gdje je zabillježen povećan broj zaraženih, apelujem na sve građane koji se vraćaju svojim kućama, da se obavezno jave na ponuđene brojeve telefona kod svog porodičnog ljekara, higijenskoj epidemiološkoj službi da bi  bili stavljeni pod ljekarski nadzor” kazala je Malićeva i dodala da se izbjegavaju javna okupljanja i da se građanstvo pridržava protiv epidemijskih mjera.

Načelnik opštine Prnjavor i komandant opštinskog štaba za vanredne situacije, Darko Tomaš, istakao je da je na današnjem, sedmom sastanku članova štaba za vandredne situacije doneseno niz mjera u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti.

“Mi smo u Prnjavoru posebno osjetljivi na ovu temu jer će veliki broj građana koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu, a radi se o 8.000 ljudi, doći u Prnjavor i zato imamo namjeru da što prije krenemo sa ovim preventivnim mjerama” kazao je Tomaš. prnjavorlive.info.

 

http://opstinaprnjavor.net/wp-content/uploads/2020/03/broj-10.pdf

 

 

 

PODIJELI