Na prodaju automobil koji je vozila Merilin Monro

0
276

Ovaj 1956 Ford je bio u vlasništvu Norme Džin nekoliko godina, a vjeruje se da će sada dostići cijenu od oko pola miliona dolara.

Jedini automobil za koji se zna da je pripadao slavnoj Merilin Monro, pojaviće se na aukciji 17.novembra, a procijenjeno je da će dostići cijenu između 300.000 i 500.000 dolara.

Ovaj Ford kupljen je 1955.godine, a vjeruje se da ga je ona dobila na poklon od svog poslovnog partnera, Miltona Grina.

Po svemu sudeći, ona je uživala u automobilu nekoliko godina, pre nego što ga je ponudila Džonu Strasbergu, sinu njenog učitelja glume, za njegov osamnaesti rođendan.

Pola, Džonova majka, zamolila je da sačeka nekoliko godina sa predajom ključeva, pa se vjeruje da je Merilin prenijela vlasništvo na Džona 1962.godine, samo nekoliko mjeseci prije nego što je preminula.

Podaci iz tog perioda nam govore da su ona i Artur Miler upravo u tom kabrioletu otišli na svoje vjenčanje 1956.godine i vjerovatno na privatnu zabavu, koja je tim povodom održana nekoliko dana kasnije. Model sa dva sjedišta i dvoje vrata, crne boje i crno-bijelog enterijera, skoro je restauriran od strane specijalista u Kaliforniji.

Nakon što je Strasberg promijenio automobil 1970.godine, dva ili tri kolekcionara ovih modela bila su u vlasništvu Merilinog modela, prije nego što ga je trenutni vlasnik ponudio aukcijskoj kući, sa tek nekoliko milja preko 30.000 na odometru.

“Ovo je zaista posebna prilika i definitivno je jedan od najboljih automobila koji su ikada dopali u naše ruke”, kaže Martin Nolan, izvršni direktor i principal aukcijske kuće Julien’s koja će prodati slavno vozilo.

“Ovo je automobil koji je ona vozila godinama i predstavlja važan period u njenom životu. Tokom aukcije, imaćemo nadmetanje kolekcionara automobila i fanova Merilin Monro, a biće interesantno gledati tu borbu”.

(luxlife.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here