NA TRCI U PRNJAVORU – TRIJUMF AMELE TERZIĆ

0
1054

Reprezentativka Srbije i učesnica ovogodišnjih Olimpijskih igara u Riju,u trkama na 800 i 1.500 metara,Amela Terzić osvojila je prvo mjesto na današnjoj uličnoj atletskoj trci u Prnjavoru.

Terzićeva je bila uspješnija i od dvije takmičarke iz Kenije,pa je razumljivo  oduševljenje  koje  nije krila po završetku trke.Pohvalila je Prnjavorčane kao organizatore,a naš grad ostao je Terzićevoj u prijatnoj uspomeni i zbog činjenice da  je već dva puta pobjeđivala na prnjavorskoj stazi.

Djevojke su trčale na tri hiljade,a muškarci na 5.000 metara.Trijumfovao je Viklif Bivot iz Kenije,ispred Hilarija Kimaja i lanjskog pobjednika trke u Prnjavoru,Džoela Maine Mvangija.Nastup trojice takmičara iz Kenije dao je ovoj tradicionalnoj priredbi dodatni značaj a po završetku trke Bivot je najavio još neke nastupe po Evropi,najavljujući da će doći i naredne godine.

IMG_1162

I današnja trka ispunila je očekivanja velikog broja učesnika i gledalaca,a u Prnjavor su danas,samo za ovu priliku,stigli i brojni ugledni  atletski stručnjaci iz regiona.Zadovoljstvo  nije krio ni predsjednik Organizacionog odbora Željko Petrović.

Manifestacija u Prnjavoru dobila je prvu zvjezdicu u kategorizaciji uličnih trka međunarodne atletske federacije,a naš grad dobio je svoje mjesto na listi 112 evropskih  gradova  u kojima se organizuju ovakve smotre.O daljnjoj modernizaciji staze i drugim pratećim elementima danas su  u Prnjavoru razgovarali predsjednik Organizacionog odbora  Željko Petrović,načelnik Siniša Gatarić i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske,Boro Đurđević iz Brčkog.

( prnjavorlive.info)

PODIJELI