Načelnica opštine Mrkonjić Grad iznenađena zahtjevom Eufora

0
564

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić šokirana je zahtjevom Eufora da posjeti Gimnaziju u tom gradu kako bi se raspitali o donaciji koju je u srijedu toj školi uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Provjeriću zbog čega se Eufor interesovao za ovu donaciju. Bilo je i drugih donacija u opštini Mrkonjić Grad od strane osoba iz Srbije, ali i drugih država. Međutim, Eufor se nikada nije raspitivao za njih. Ne znam šta je sporno sa ovom donacijom – izjavila je Aničićeva za Srpskainfo.

Iznenađenje nije krio ni direktor Gimnazije Zoran Bjelajac, koji je potvrdio za Srpskainfo da je juče dobio telefonski poziv iz Kancelarije Eufora iz Banjaluke, te da su ga pitali da li predstavnici te vojne misije EU mogu doći u posjetu.

– Kao razlog njihove posjete je raspitivanje o donaciji koju je naša škola dobila dan ranije od predsjednika Vučića. Rekao sam im da oni nemaju mandat da posjećuju škole u Srpskoj i da se obrate za saglasnost resornom ministarstvu – pojasnio je Bjelajac.

On je istakao da su mu se iz Eufora zahvalili i kazali da će se obratiti Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

– To je bio sav naš razgovor – istakao je Bjelajac.

Na pitanje da li se Eufor i ranije interesovao za donacije koje je Gimnazija dobijala, Bjelajac je istakao da se za njegovog mandata tako nešto nije dešavalo.

On nije želeo da ulazi u razloge zbog čega je ova donacija interesantna Euforu, navodeći da je riječ o računarskoj opremi, te da su mediji bili prisutni prilikom posjete Vučića i da ništa nije rađeno u tajnosti.

Podsjetimo, Vučić je u srijedu donirao računarsku opremu i knjige priliikom posjete Gimnaziji i Mašinskoj školi u Mrkonjić Gradu. Pored te donacije, obećao je da će uplatiti 300.000 evra Mašinskoj školi za kupovinu opreme.

Srpskainfo

PODIJELI