Načelnik opštine Prnjavor: Osuđujemo zloupotrebu boračke populacije iz Prnjavora

0
722

Načelnik opštine Prnjavor i građani Prnjavora oštro osuđuju pokušaje kriminalizacije Vojske Republike Srpske i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su se časno i pošteno borili u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu i učinili sve da ispoštuju ono što je Njegoš rekao o čojstvu i junaštvu „Čojstvo je sposobnost da zaštitimo druge od sebe, a junaštvo da zaštitimo sebe od drugih”, navodi se u saopštenju prvog čovjeka opštine Prnjavor.

Na području opštine Prnjavor ni Vojska ni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu učinili ništa što bi ukaljalo obraz srpskog naroda. Niko iz Prnjavora nije procesuiran za ratne zločine, ni pred Sudom BiH, ni pred Haškim tribunalom i Prnjavorčani se ponose tom činjenicom. Opština Prnjavor nosi nadimak „Mala Evropa“ i poznata je po svojoj multietičnosti, kao ambijent uvažavanja i tolerancije i dobitnik smo priznanja „Najtolerantnije lokalne zajednice u BiH“.

Tragično je da neko u dnevno političke svrhe sa ciljem da zaštiti i zataška aktuelne kriminalne afere i njihove aktere, zloupotrebljava boračku populaciju iz Prnjavora i na sve načine nastoji na obesmisli borbu građana Republike Srpske kroz institucije Vojske i Policije.

Zaprepašćeni smo činjenicom, da se kao relevantno svjedočenje uzima mišljenje neke neformalne grupe, koja se predstavlja kao pripadnici boračke kategorije, a koji uopšte nisu legitimisani kao takvi, a sve u cilju postizanja određenih političkih poena, saopšteno je danas iz Kabineta načelnika opštine Siniše Gatarića.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here