Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, proglasio vanrednu situaciju zbog poplava

0
1207

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, nakon sjednice opštinskog Štaba za vanredne situacije i u skladu da važećim zakonskim odredbama, proglasio je danas vanrednu situaciju, za one dijelove opštine koju su pogođeni poplavom.

gataric-kalabic-2014-460x285“Donošenje ove odluke znači da situacija nije najbolja, mi se nadamo da će se ostvariti prognoze meteorologa i da će padavine prestati, jer situacija je veoma teška”, rekao je Gatarić na vanrednoj pres-konferenciji, danas popodne.

On je potvrdio da su za sav saobraćaj zatvorene ulice Živojina Preradovića, ulice u Omladinskom naselju, a da je na lokalnom putu za Šibovsku na mostu “Kod Bakule” naložio angažovanje mehanizacije, kako bi se smanjio pritisak vode na kuće u tom kraju.

“Ovim putem izražavam nezadovljstvo sa svim onim što Vode Srpske od 2010.godine nisu učinile, kada je u pitanju sliv rječice Lišnje, jer je taj vodotok uzrok najviše šteta od poplava i mi ćemo kao opština tražiti objašnjenje zašto se taj posao nije odradio”, kaže Gatarić. Prema njegovim riječima vanredna situacija podrazumjeva mobilizaciju svih resursa u opštini, dakle i javnih i privatnih, a u ime opštinske administracije, poručio je da će se uraditi sve što je lokalna zajednica u mogućnosti, kako bi se zaštitili ljudski životi I imovina građana. /R.P./

PODIJELI