Načelnik Prnjavora: Neka Milanović dođe u posjetu, bićemo dobri domaćini

0
668

Zoranu Milanoviću, kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske i bivšem premijeru, opet je na jeziku – Prnjavor. Reagirajući na kritike na svoj konzultantski rad protukandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Miroslavu Škori poručio je da “mogu ići savjetovati u Prnjavor”.

Još 2015. godine, uoči tadašnjih izbora, poručio je: “Mi nismo Prnjavor, neka se nitko ne uvrijedi, mi ne slavimo cajke, mi ih suzbijamo i to će biti dio našeg programa”. Tada je, naime, HDZ optužio da su prepisali program jednog političara iz tog grada na sjeveru BiH.

I tada su iz ovog grada osudili Milanovićeve izjave, a ovaj put za komentar smo se obratili načelniku općine Prnjavor Darku Tomašu, koji je, kao i Milanović, u socijaldemokratskoj stranci (Savez nezavisnih socijaldemokrata, čiji je predsjednik Milorad Dodik).

– Poručio bih Milanoviću neka dođe u Prnjavor i da se uvjeri da je to lokalna zajednica u kojoj je život svih konstitutivnih naroda i 13 nacionalnih manjina na visokom nivou, a i razvoj same lokalne zajednice – rekao je 39-godišnji Tomaš. – Bit ćemo dobri domaćini da mu pokažemo gostoprimstvo – dodaje.

Tomaš je inače diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, gdje je 2016. godine i doktorirao. Za načelnika Prnjavora biran je 2008. i 2016.

Smatra da Milanović ne bi trebao tako govoriti o mjestu u kojem, kako kaže, nikad nije bio. – Pozivam Milanovića da dođe, da posjeti Prnjavor. Vjerujem da tada neće Prnjavor koristiti u negativnom kontekstu – zaključio je Tomaš.

/vecernji.hr/

PODIJELI