Načelnik Tomaš darovao prvu bebu u 2018. godini (FOTO VIDEO )

0
1220

Ako se po jutru dan poznaje, Nova godina za Prnjavor počela je odlično, jer je ova opština u 2018. godinu ušla bogatija za tri mala stanovnika – i to dječaka. Prvu bebu, kao  i ostale dvije, danas je u prnjavorskom Porodilištu darovao načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

TV K3

Prva novogodišnja beba koja je na svijet došla u Prnjavoru je mali Nikola, težak zavidnih 4 kilograma i sto grama, dug 58 centimetara. Rodila ga je majka Nada Komanović, koja inače već ima  djevojčicu Mariju.

(Majka Nada Komanović rodila je prvu bebu malog Nikolu u 2018. godini)

– Rodila sam dječaka juče oko pola jedanaest. Osjećam se dobro, sve je prošlo super. Zahvaljujemo se našem doktoru Ljubiši Cvijanoviću, koji nas je ispratio do kraja, osoblju, koje je ljubazno, načeniku koji nas je posjetio danas. Ovdje nam je prelijepo, doktori i osoblje je ljubazno. I rekla sam načelniku da ne zatvara ovo porodilište, radi nas ovdje. I svima čestitamo Novu godinu – poručuje Nada Komanović, majka prve bebe u 2018. godine.

Prvu bebu danas je poklonima i zlatnim dukatom darovao načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš. Načelnik je poklonima darovao i druga dva dječaka. Drugorođena beba u 2018. godini je David Samuel Zukić, koji će svojoj majci i porodici biti utjeha i nada u bolje sutra.

(Nataša Zukić, majka malenog Davida Samuela, drugorođene bebe u 2018. godini)

– Rodila sam juče u tri sata i petnaest minuta, težak je tri kilograma i dug 53 cantimetra. On mi je nova nada, daje mi snagu za dalje, jer njegovog oca nema više. Zadovoljna sam sa svim, pogotovo sa doktorom Cvijanovićem, što je bio uz mene kad mi je bilo najteže. Da njega nije bilo, ne bi ni nas – priča Nataša Zukić, majka drugorođene bebe u 2018. godini.

I maleni Ognjen Krajišnik ostaće upamćen kao beba rođena posljednjeg dana stare, 2017. godine, par sati prije ostale dvije bebe, pa on u ovom malom trojcu jakim bebećim plačom već pokazuje ko je stariji.

(Slađana Krajišnik, majka malog Ognjena, rođenog posljednjeg dana 2017. godine)

– Sve je prošlo u redu, zadovoljni smo – kaže Slađana Krajišnik, majka malog Ognjena.

S obzirom da je staru godinu obilježila polemika da li zatvoriti prnjavorsko porodiliše ili ne, ove majke i njihove bebe dokazale su da ono mora da ostane i opstane! To obećanje dao je i načelnik opštine Prnjavor.

 

– Zadovoljstvo je što je ovako lijepo počela 2018. godina. Roditeljima dječaka čestitke, a ono što je uvije bio običaj da se bebe daruju, uradili smo i danas. Ovo je najbolji dokaz da porodilište u Prnjavoru mora da ostane i lokalna zajednica učiniće sve da to tako i bude, a posebno zadovoljstvo je bilo od majki beba čuti da ovdje imaju fantastične uslove i uslugu – rekao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, darujući novorođenčad.

 

Podatka radi, ali i kao argument za nastavak rada prnjavorskog porodilišta, u 2017. godini u ovoj ustanovi rođene su 132 bebe, za šest novorođenčadi više nego u 2016. godini.

(TV K3)

PODIJELI