Načelnik Tomaš upriličio prijem za mlade inženjere poljoprivrede

0
246

Prijem za mlade inženjere poljoprivrede načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je i ove godine. Po dvije hiljade KM podrške dobilo je njih šestorica inženjera koji privređuju tako što su su na svojim domaćinstvima zasnovali biznis.

Sve što vam treba jeste da ste mlađi od 40 godina, da ste poljoprivredni inženjeri a pri tom vrijedni i spremni da se uhvatite u koštac sa profesijom koju ste izabrali i to na svom imanju.Opravdat ćete svu pomoć jer podrška selu i poljoprivredi uvijek je davala dugoročne i dobre rezultate. David Jokić ima velike ambicije.Nastavlja porodični biznis bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom a planira i proširenje u pravcu jedne nove djelatnosti- pravljenja sira.

Gadina na izmaku za poljoprivrednike nije bila dobra. Ratarski usjevi bili su prepolovljeni što se tiče prinosa.

Dragan Popović iz Donjih Palačkovaca odavno već ide dobro uhodanim tragom svojih roditelja, bavi se svinjogojstvom i ističe da je 2021. godina za poljoprivrednike bila veoma teška.

Ali naši poljoprivrednici ne odustaju i nadaju se boljem.Njihove ambicije prepoznao je načelnik opštine. Već drugu godinu okuplja mlade inženjere koji privređuju tako što su su na svojim domaćinstvima zasnovali biznis.

Ono što je posebno bitno, ističe načelnik Tomaš ,jeste saslušati šta ovi mladi ljudi imaju reći, čuti njihova praktična iskustva i sugestije za nekim novim vidovima pomoći.Ne treba zaboraviti ni to da je opština Prnjavor među prvima u RS počela sa isplatama podsticaja poljoprivrednim proizvođačima a svake godine lista se proširuje.

TV K3

PODIJELI