Načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu uručena bronzana plaketa za trogodišnju podršku koju opština Prnjavor pruža Omladinskoj banci

0
295

Bronzana plaketa uručena je lokalnim zajednicama koje su partner programa od jedne do pet godina.

Načelnik opštine Darko Tomaš podsjetio je u izjavi za Srnu da su u protekle tri godine kroz program Omladinske banke uz partnerstvo opštine Prnjavor i Fondacije “Mozaik” finansirana 24 projekta i tri mikrobiznisa ukupne vrijednosti 69.000 KM.

„Mladi su imali priliku da realizuju projekte od interesa za našu lokalnu zajednicu, a krajem prošle godine potpisali smo i novi trogodišnji memorandum o saradnji kroz koji će biti uloženo 97.600 KM za finansiranje 32 projekta i 12 mikrobiznisa“ , rekao je on.

Tomaš je prisustvovao i radnom sastanku 50 gradonačelnika i načelnika sa predstavnicima Ambasada Švajcarske i Švedske, kao i razvojnog sektora na kojem su tema bili prilike i izazovi u razvoju lokalnih zajednica.

Zlatnu plaketu dobile su opštine i gradovi za učešće u projektu od 11 do 15 godina,a srebrnu za partnerstvo od šest do 10 godina.

Tokom dvodnevne godišnje konferencije Fondacije „Mozaik“ više od 200 učesnika iz privatnog, razvojnog i javnog sektora razgovaraće o kreiranju prilika za profesionalni uspjeh mladih koji žele ostati u BiH.

Programa Omladinske banke prisutan je već 15 godina u 114 lokalnih zajednica u BiH , a Fondacija „Mozaik“ uz podršku partnera kroz ovaj program finansirala je ukupno 4.180 projekata čija je vrijednost 11.948.676 KM, a podržali su i registraciju 216 mikrobiznisa u kojima je zaposleno 235 ljudi.

Iz Fondacije „Mozaik“ najavili su da će uz podršku donatora i 50 partnerskih gradova i opština u periodu od 2023. do 2026. godine kroz program Omladinske banke obezbijediti pet miliona KM za 2.400 projekta mladih i 300 mikrobiznisa. /kraj/ts/foto

PODIJELI