Nadogradnja Windowsa 10 donijela neočekivane probleme

0
272

Nadogradnjom operativnog sistema obično se “krpaju”  bezbjednosni propusti, popravljaju postojeći problemi, dodaju nove opcije i slično, no s updateom i promjenama u softveru uvijek postoji mogućnost pojavljivanja novih i dotad nepostojećih problema.

Upravo to dogodilo se nakon što je Microsoft prošle sedmice nadogradio Windowse te se čini da je napravljen korak naprijed, a dva nazad. Nakon prijašnje nadogradnje operativnog sistema, korisnici su počeli prijavljivati probleme s Cortanom i opterećenjem procesora prilikom korištenja tog glasovnog asistenta.

S najnovijom nadogradnjom Windowsa 10, Microsoft je riješio taj problem tako da Cortana više ne crpi previše procesorske snage, no korisnici su počeli prijavljivati nove probleme koji im se javljaju prilikom korištenja operativnog sustava, prenosi Zimo.co.

Najozbiljniji se čine problemi s Intelovim mrežnim hardverom koji utiču  na povezanost putem WiFija i Etherneta (navodno je riječ o računalima s matičnim pločama MSI-a i Gigabyta). Korisnici koji su o ovom problemu pisali na forumima i društvenim mrežama naglašavaju kako se čini da je jedino rješenje potpuna deinstalacija posljednjeg updatea.

Još jedan problem s kojim su se suočili gameri koji uživaju u naslovima poput Apex Legendsa, Overwatcha, PlayerUnknown's Battlegroundsa i World of Warcraft Classica jest zvuk u tim igrama. U odnosu na razdoblje prije nadogradnje, zvuk je tiši i odnosno drukčiji, što gamerima kvari iskustvo igranja. Takođe, dio korisnika prijavo je probleme s akcijskim centrom i pretraživanjem iz startnog menija.

Za rješavanje problema sa zvukom Microsoft je ponudio privremeno rješenje koje možete potražiti ovdje te su najavili da rade na rješenju koje bi moglo biti dostupno krajem mjeseca.

Nadamo se da će se s nadolazećim updateom riješiti svi navedeni problemi te da se neće pojaviti neki novi, kao što je to bio slučaj s nadogradnjom objavljenom prošlog utorka, prenio je Zimo.co.

Izvor: Tech Radar

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here