Najbogatiji čovjek u BiH /PRNJAVORČANIN/ tužio Poresku upravu RS za neosnovano bogaćenje

0
3579

BANJALUKA, Prnjavorsko preduzeće „Komerc-mali“, čiji je vlasnik Drago Malinović jedan od najbogatijih ljudi u BiH, tužilo je Poresku upravu Republike Srpske tražeći naknadu štete od 125.584 KM zbog neosnovanog bogaćenja, prenosi portal CAPITAL.

„Komerc-mali“ tužio je Poresku upravu RS zbog toga što im je PURS sa računa skinula 125.584 KM, a pripremno ročište koje je po ovoj tužbi trebalo da bude održano danas, odgođeno je za 17. mart.

Kako se navodi u tužbi Poreska uprava RS je donijela rješenje kojim je uvećala poreske obaveze prnjavorskog preduzeća za posebnu taksu, kamatu i troškove postupka na osnovu kojeg mu je sa žiro – računa skinula sporni iznos.

„Komerc mali“ tužbom traži da mu se vrati novac koji je, kako navode, bez pravnog osnova prisvojen, dok PURS u odgovoru na tužbu navodi da je ona nedozvoljena i da su svi pojedinačni pravni akti na osnovu kojih je izvršena prinudna naplata još uvijek važeći.

Inače, vlasnik preduzeća „Komerc mali“ Drago Malinović je prema prošlogodišnoj listi magazina „Forbes“ najbogatiji čovjek u BiH i među najbogatijima na Balkanu.

„Komerc mali“ je u 2015. godini ostvario prihode od 244 miliona KM, dok je dobit ovog preduzeća iznosila 2,2 miliona. Slične rezultate firma je imala i prethodne tri godine, dok je 2011. imala rekordan prihod od 292 miliona maraka.

Malinović je poznat po tome što je finansirao izgradnju nove osnovne škole u Prnjavoru.

Preduzeće „Komerc-mali“ osnovano je 1993. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Prnjavoru. Djelatnost preduzeća je bila trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima. Od 1999. godine osnovna djelatnost preduzeća „Komerc-mali“ je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu.

CAPITAL: M. Čigoj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here