Najbolji pokloni za Dan žena

0
1146

Ženama svaki dan treba poklanjati pažnju, a Međunarodni dan žena, 8. mart, prilika je da posebno zahvalite svim ženama koje vam nešto znače u životu.

Istraživanja pokazuju da im je najvažnija konstantna pažnja i ljubav muškarca kojeg vole, a poklon kao znak pažnje ne mora biti skup, jer je bitno da je poklonjen sa najljepšim željama.

Najviše ih obraduje cvijeće, i to posebno crvene ruže, a nećete pogriješiti i ako joj kupite bombonjeru sa omiljenim čokoladicama, kozmetiku, garderobu… Ovo su prijedlozi za poklone sa kojima nećete pogriješiti.

Knjiga

Nikada ne možete pogriješiti kada joj kupite knjigu. Saznajte, ako već ne znate, koji žanr voli i odmah u knjižaru. Definitivno jedan od poklona koje većina žena najviše voli.

Najljepši buket

Većina smatra da je cvijeće prevaziđen ili najdosadniji poklon za 8. mart. Međutim, ako se potrudite i napravite joj buket od njenog omiljenog cvijeća ili uberete cvijet, neće pogriješiti. Ljepota cvijeća i njegov miris nikada ne mogu izaći iz mode.

Torba, odjeća ili cipele

Ženama nikada dovoljno torbi, odjeće i cipela. Lijepo bi bilo da se sjetite nekog butika pored koje ste prošli zajedno i njoj se nešto dopalo ili ako vam već nedjeljama priča kako joj je potrebna nova torba koja će ići uz njene cipele. Ako se odlučite za garderobu, torbu ili cipele, sjetiće se uvijek vas kada to bude nosila.

Masaža

Potrudite se da nađete salon koji ima u ponudi masažu koja bi joj najviše odgovarala, zavisno od posla i obaveza koje ima, a onda uživajte u pažnji koju ćete dobiti nakon toga.

Spremite joj večeru

Ako baš nikako ne možete da se snađete u kuhinji i niste sigurni da će to ispasti kako treba, uvijek je možete odvesti na omiljenu hranu ili u fin restoran.

Nakit ili sat

Žene vole nakit, pogotovo ako je originalan. Novi detalj na njenoj ruci ili oko vrata izmamiće širok osmijeh na njenom licu i cijeniće to što ste se odlučili da potrošite novac baš na nju.

Parfem

Ovo je jedan od omiljenih poklona većine žena. Ne stoji svakome isti parfem podjednako dobro. Ali uvijek možete pokušati da pogodite koji bi pristajao savršeno osobi kojoj kupujete. Za nekoga su lepršave note, neko je stvoren za teške zimske parfeme, a nekome pristaju sladunjavi.

Šminka

Čak i one dame koje se rijetko šminkaju, slagale bi ako bi rekle da ne vole šminku. Ženu ćete sigurno usrećiti ako joj za 8. mart kupite dobru paletu ili set u koji možete ukombinovati ruž ili sjaj za usne, maskaru, sjenku za oči, lak za nokte ili neku drugu kozmetiku.

Vikend za dvoje

Mini-odmor za vašu bolju polovinu uvijek je odlična ideja. U svim turističkim agencijama možete naći prihvatljive ponude za najrazličitija vikend putovanja. To ne mora biti neka daleka destinacija, možete savršeno uživati i u vikendu u prirodi. Možete za malo novca naći pravo mjesto da se ponovo zaljubite.

Kutija puna čokoladica

Ako kupite neku lijepu ukrasnu kutiju i napunite je čokoladicama ili njenim omiljenim slatkišima, sigurno ćete joj uljepšati dan. To govori da je poznajete i da niste bili lijeni da smislite tako nešto. Osim čokoladica kutiju možete napuniti i nekim lijepim porukicama koje podsjećaju na vaš odnos.

Flaša dobrog vina

Ovo je romantičan i lijep poklon za vašu dragu. Ništa nije ugodnije nego provesti vrijeme sa voljenom osobom uz razgovor i pijuckanje vina.

Najveće greške

Karanfil ili vještačko cvijeće

Najlakše je otići do pijace ili najbliže cvjećare i kupiti karanfil ili još gore vještačko cvijeće koje ni za šta drugo neće služiti osim da sakuplja prašinu. Ako ste se odlučili da poklonite cvijeće, onda je najbolje kupiti lijepu biljku u saksiji ili njen omiljeni buket.

Stvari za kuću

Poklon je za ženu, ne za domaćicu. Sigurno je nećete obradovati ako joj poklonite kecelju, kuvar ili zdjelu. To će je samo podsjetiti na kućne poslove koje ona obavlja dok vi negdje ispijate piće sa drugarima.

Rokovnik ili nalivpero

Koliko god da žena voli svoj posao, najmanje što očekuje od vas je da dobije ono što će je podsjetiti na njega. Uostalom, poklon je previše ozbiljan i nikako ga na treba kupiti za 8. mart.

Ram za slike

Podsjeća na one poklone koje smo dobijali za rođendan u petom razredu osnovne škole. Još gore od ovoga je da se ne sjetite čak ni zajedničku fotografiju da ubacite.

Ono što se vama dopada

Muškarci često kupuju ono što bi se njima dopalo da njihove žene imaju ili nose. Ne znači da ćete, ako vi sa osmijehom na licu uručujete poklon, iznenaditi i svoju partnerku.

PODIJELI