Najbrži voz pokvario se na prvoj vožnji VIDEO

0
638
Najbrži indijski voz pokvario se na svom prvom putovanju, samo dan nakon što ga na je svečanom otvaranju u saobraćaj pustio premijer Narendra Modi, javlja CNN.

Vande Bharat Express vraćao se iz grada Varanasija u Nju Delhi, ali morao se ubrzo zaustaviti na stanici CHamrola, udaljenoj oko 190 kilometara od glavnog grada Indije.

Prema saopštenju koje je u objavilo indijsko ministarstvo željeznica, polubrzi voz se zaustavio zbog problema s komunikacijom između posljednja četiri vagona i ostatka voza. Komunikacija je bila prekinuta zbog “vanjskog udara”.

Voz Vande Bharat Express može postići maksimalnu brzinu od gotovo 160 kilometra na sat i put od Nju Delhija do Varanasija preći za osam sati. Ostalim indijskim vozovima koji trenutno voze na toj liniji, treba više od 11 sati kako bi prešli istu udaljenost. Novi voz može primiti 1128 putnika, a karte su već bile rasprodane za sljedeće dvije sedmice.

“Ovo je prava snaga Indije. To je snaga Vande Bharat Expressa. Prijatelji, u posljednje četiri i po godine, kroz naporan rad i poštenje, pokušali smo uvesti promjene u indijske željeznice. Vande Bharat Express je primjer”, rekao je na svečanom otvarenju premijer Narendra Modi.

PODIJELI