Najčešća pitanja građana u vezi sa infrastrukturom

0
421

U Prnjavor je danas prvi put organizovan sastanak na kojem su građani imali priliku da postavljaju pitanja rukovodstvu opštine Prnjavor i odbornicima, te iznose prijedloge za rješavanje pojedinih, prije svega infrastrukturnih, problema.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić i nekoliko odbornika.

Simić kaže da je ovo prvi put da se u Prnjavoru održavaju takozvani “Sati građana”.

“Ovakva saradnja sa građanima ubuduće će biti stalna praksa koja će biti organizovana najmanje jednom u dva mjeseca. Na naš poziv za današnji sastanak odazvao se određeni broj sugrađana koji su postavljali pitanja, najviše iz oblasti infrastrukture i komunalnih poslova”, pojasnio je Simić.

On je dodao da je ovo bila prilika da se dobiju podaci o nekim problemima na terenu za koje lokalna vlast ili nije bila dovoljno upućena ili uopšte nije imala informacija da postoje.

“Sve sugestije i prijedlozi građana će biti proslijeđeni nadležnim opštinskim odjeljenjima”, rekao je Simić.

Razgovoru sa predstavnicima opštine, između ostalih, prisustvovao je i Miladin Jovičić iz Drenove koji je ispred mještana ove mjesne zajednice ukazao na problem putne infrastrukture, kao i dotrajale drvene stubove za prenos električne energije.

On je pohvalio inicijativu direktnog razgovora sa građanima, kojima je tako data prilika da iznesu svoje stavove i mišljenja.

Veselko Popadić iznio je prijedlog stanovnika Ulice Vladike Platona da se postave habajući sloj asfalta, `ležeći policajci` i neonska rasvjeta.

“Smatramo da je to prije svega potrebno zbog bezbjednosti djece iz četiri škole koja prolaze ovom ulicom. U ovoj ulici ima oko 100 domaćinstava i mogli bismo dijelom dati finansijski doprinos rješavanju ovog problema. Procjenjujemo da je vrijednost tih radova oko 30.000 KM”, rekao je Popadić.

On je, takođe, predložio da se glavna gradska ulica zatvori za saobraćaj, kao i da se osvijetli trim staza u izletištu “Borik” i postavi video nadzor.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here