Najmanji bračni par na svijetu: Zajedno nemaju ni dva metra

0
614

Najniži bračni par na svijetu, koji zajedno ima manje od dva metra, dokazao je da veličina nije važna kada je ljubav u pitanju.

Paulo Gabriel da Silva Baros i Katicia Lie Hošino iz Brazila imaju dijagnostikovane oblike dvarfizma. Baros je visok 90,28 centimetara, i boluje od distrofičnog displazijskog dvarfizma, dok njegova supruga Katicia ima 91,13 centimetara. Njoj je dijagnostikovan ahondroplazijski dvarfizam, piše Dejli mejl.

Oni su se upoznali preko društvenih mreža prije 10 godina i odmah su počeli da se dopisuju.

Paulo je rekao da je to bila ljubav na prvi pogled.

“Pomislio sam kako je veoma lijepa čim sam je prvi put video”, otkrio je on.

Međutim, Katicia je u početku mislila da je “Paulo dosadan” ali je poslije 18 mjeseci shvatila da su njegove namhere čiste.

Ubrzo su počeli da žive zajedno, a za sebe kažu da su isti kao i svaki drugi par.

Katicia ima kozmetički salon, dok Paulo radi kao državni službenik lokalne samouprave.

Oni su rekli kako svakodnevno privlače pažnju svojom visinom, ali da im ljubav koju osjećaju jedno prema drugom daje snagu.

“Srećni smo što smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda. Vjerujemo da ovako možemo da ohrabrimo ljude da ne gledaju na tjelesne razlike u drugima i da znaju da bi sve trebalo jednako da tretiraju. Mi jesmo niski, ali imamo velika srca koja imaju dovoljno ljubavi za sve. Pred nama su izazovi i zajedno ćemo ih rješavati”, poručio je Paulo.

(Telegraf)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here