Najmenadžer BiH za 2014- priznanje načelniku Gatariću

0
1793

image-150b0ed2f498f49ff2bc839f6cbb2baf4188b298603f2bfb4e3cb48d548f9bd3-V

Dobitnici priznanja najmenadžer BiH za 2014. godinu na 31. izboru u Banjaluci su generalni direktor “Elektroprivrede” Mostar Nikola Krešić, generalni direktor “Tvornice mašina” Travnik Snježana Kepruner i generalni direktor privrednog društva “Igman” iz Konjica Đahid Muratbegović.

naj-meneder

Dobitnici ovog priznanja, po izboru Direkcije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, su i direktor trgovačkog lanca “Konzum” David Dolinar, direktor “Petrol BH Oil komani” Uroš Bider i direktor Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” Predrag Laketić.

image-2d1dfe4ea3a1c87e11ab0844439b9249213dabf8f06ee430b2a55cc9bb5c600b-VNajbolji načelnici opština u ovoj godini su gradonačelnik Zenice Husein Smajlović, načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i načelnik opštine Ilidža Senaid Memić.

Nagradu za životno djelo “Zlatni globus” osvojili su generalni direktor “BH telekoma” Nedžad Rešidbegović i direktor kompanije “Uniks gineks” iz Goražda Jusuf Hubjer.

Najmenadžeri decenije su predsjednik Nadzornog odbora kompanije “Unis tok” iz Kalesije Sead DŽafić i direktor Fabrike obuće “Bema” iz Banjaluke Marinko Umićević, a zlatnu plaketu za najbolju stranu investiciju u BiH dobio je direktor kompanije “Remus” iz Sanskog Mosta Oto Kreš.

Generalni direktor kompanije “PMP Jelšingrad FMG” iz Gradiške Branislav Banjac, generalni direktor “Pivare” iz Tuzle Fahrudin Salihović, direktor kompanije “Žitopromet” iz Bijeljine Slaviša Mijatović dobitnici su nagrada za kontinuiran rast i razvoj kompanije.

Vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora kompanije “Globus grup” iz Bijeljine Milenko Zupur dobitnik priznanja za najmenadžera i najkompaniju u oblasti ivent menadžmenta.

Za uspjeh u naftno-trgovačkoj djelatnosti priznanja su dobili direktor i vlasnik kompanije “Plasteks” iz Gračanice Sead Terzić i vlasnik i menadžer kompanije “Tioil” iz Bile Tihomir Matošević, a za stvaranje brenda vlasnik i generalni direktor “Melik grupe” Anes Prohić i vlasnik i direktor kompanije “Bosnet” iz Tuzle Samir Lagarija.

Šparkase banka Sarajevo i njen generalni direktor Sanel Kusturica dobitnici su priznanja najbanka i najmenadžer u bankarstvu, dok su priznanja za najbanku i najmenadžera u bankarstvu decenije osvojili banjalučka Nova banka i njen generalni direktor Milan Radović. /srna/

PODIJELI