Najnoviji podaci o zaraženima u Srpskoj, preminulo pet osoba

0
436
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje  453  laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 58 osoba.

Radi se o 23 muške i 35 ženskih osoba, od kojih je 2 mlađe, 30 srednje i 26 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Bijeljine, po šest iz Dervente, Doboja i Čelinca, po četiri iz Banjaluke, Kneževa, Mrkonjić Grada i Teslića, po dvije iz Kotor Varoša, Modriče i Šamca i po jedna osoba je iz Bratunca, Vlasenice, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Lopara, Milića, Novog Grada, Prijedora i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Dervente, Laktaša, Banja Luke, Čajniča i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.655 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.613 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 45.397 osoba, a testirano je ukupno 270.692 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 451, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 177, a u ostalim bolnicama 274. Na respiratoru je 47 osoba (24 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 23 u ostalim bolnicama).
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.520 osoba, a nadzor je završen kod 188.422 osobe.

PODIJELI