Najveća priznanja Brankici Radonjić i Dramskoj sceni SPKD „Prosvjeta“

0
1473

U povodu 27. novembra – Međunarodnog dana dramskog vaspitanja Centar za dramsko vaspitanje dodijelio je nekoliko nagrada.

brankica-radonjic1

Nagradu za trajni doprinos razvoju dramskog vaspitanja u Bosni i Hercegovini Dječjoj, omladinskoj i lutkarskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za višedesetljetno profesionalno bavljenje teatrom djece i mladih, ali i teatrom za djecu i mlade što je rezultiralo dobrim predstavama, ali i odgajanjem brojnih generacija buduće pozorišne publike, kao i dramskih i drugih umjetnika.

Ova nagrada otišla je i u ruke Mostarskog teatara mladih 1974 za četrdesetogodišnju misiju posvećenu širenju ideje dramskog vaspitanja kao moćnog sredstva za preobražaj, kako svakog pojedinca, tako i društva u cjelini.

Nagrade za doprinos razvoju dramskog vaspitanja u Bosni i Hercegovini dobili su:

Studio lutkarstva Sarajevo za dugogodišnju misiju širenja ideje lutkarstva i promicanje autentičnog lutkarskog izraza u Bosni i Hercegovini.

Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ OO Prnjavor za promociju visokih pedagoških standarda u dramskom radu i formiranje pozorišne publike u svom gradu, što je imalo za rezultat osmišljenim repertoarom na zavidnom umjetničkom nivou i vjernom publikom.

Dramska grupa nižih razreda „Sedme osnovne škole“ (I-IV) Blažuj- Ilidža za desetogodišnji predan rad i osnaživanje djece da u dramskoj fikciji bolje upoznaju svijet u kojem žive i odrastaju u bolje ljude.

Goran Jokić iz Banja Luke za dugogodišnje nesebično sijanje sjemena dramsko – vaspitnog rada među studentima, članovima Banjalučkog studentskog pozorišta.

Godišnja priznanja za postignuća u području dramskog vaspitanja lački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – pedagoški rad u lokalnoj zajednici.

Ovom nagradom nagrađena je i Brankica Radonjić iz Prnjavora za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Centar za dramsko vaspitanje čestita nagrađenima, saopšteno je. /bljesak/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here