Napadač imao suicidne namjere, skupljao plinske boce, benzin

0
394

Njemačke vlasti su saopštile danas da je Nijemac koji je juče kombijem uletio u masu ljudi u Minsteru i tom prilikom usmrtio dvije osobe, a povredio još 20, nakon čega se ubio, u svojoj kući držao nekoliko plinskih boca i kanistere sa benzinom i bioetanolom.

Tužilaštvo i policija u Minsteru naveli su u zajedničkom saopštenju da je prerano reći zbog čega je on to skladištio u svom domu u Minsteru, prenosi AP.

Policija je navela i da je u njegovoj kući pronašla još ilegalno nabavljene petarde i “automatsku pušku AK-47 koja više nije upotrebljiva”, imitaciju pištolja, a zaplijenila je i pušku kojom se ubio u kombiju.

“Sada se naša istraga fokusira na to kako da steknemo cijelokupnu sliku ponašanja počinioca u prethodnim nedjeljama da bismo otkrili njegov motiv za ovako strašan čin”, rekao je direktor policije u Minsteru Hajo Kuliš.

Vlasti su takođe navele da je 48-godišnji Nijemac o svojim suicidnim planovima pisao jednom komšiji u mejlu prošlog mjeseca.

Policija je upoznata sa tim mejlom, ali nije uspijela da pronađe tog čovjeka u Minsteru, ali ni u drugim njegovim kućama u Drezdenu i Pirni.

U saopštenju policije i tužilaštva kaže se da iako je počinilac izražavao suicidne namjere on nije pominjao nikakvu namjeru da povredi druge ljude.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here