NAPADI NA PREMIJERA VIŠKOVIĆA NEĆE USPJETI

0
156

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da napadi iz Sarajeva na premijera Radovana Viškovića neće uspjeti.

Čubrilović smatra da se stiče utisak da se vrši hajka na jedan narod u jednoj državi, te je istakao da je u BiH sve i svašta moguće, što se vidjelo kroz mnoge primjere.

“Ne mogu se stalno izmišljati optužbe na račun jednog naroda. Osnovni cilj je da se nadležnosti Republike Srpske uruše kao i njene institucije, ali da žrtve koje je dala to ne dozvoljavaju, kao i oni koji to rade u ime tih žrtava. Najgore je kada probudite inat u jednom narodu”, rekao je Čubrilović sinoć za ATV.

Prema metodologiji iz političkog Sarajeva, kaže Čubrilović, svaki Srbin je potencijalni ratni zločinac, što nije dobro za BiH, kako je Dejton definisao.

Prema njegovi riječima, posljednji primjer koji se odnosi na Viškovića najbolje govori o tome, ali da to nije dobra poruka za suživot.

“Mislim da to nije put kojim treba da ide BiH, treba mnogo više povjerenja”, ocijenio je Čubrilović.

On smatra da u Srpskoj treba da se gradi veći stepen jedinstva, budući da je srpski narod mnogo žrtvovao za Republiku Srpsku.

Čubrilović je naveo i da se u BiH sve vodi paralelno, odnosno ako postoji jedan problem u Federaciji, pokušavaju ga napraviti i u Srpskoj, ali im, kako je naglasio, to ovaj put neće uspjeti.

Predsjedavajući Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je se napada Republika Srpska, jer se pokušava srušiti napadom na njene institucije.

Nović je rekao i da u BiH nema obavještajnog rata, već je u pitanju obavještajno djelovanje OBA protiv Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, transkripti koji su se pojavili ovih dana su AID-ovi /nekadašnja muslimanska obavještajna služba/ a ne OBA, a izvlači se dio po dio da bi se koristili za spinovanje protiv Republike Srpske.

“Obavještajna služba ne smije biti da službi nijednoj političkoj partiji”, naveo je Nović i dodao obavještajni sektor sve više želi da upravlja procesima u BiH.

On smatra da se treba urediti da OBA radi u interesu svih građana BiH ili će se doći u situacija da će se odnosi dodatno zaoštaravati.

Nović je ukazao i da je potpuno poljuljan sistem rada između obavještajne službe i pravosudnih institucija.

Kada je riječ o prisluškivanju, Nović je objasnio da nije problem ako se to čini prema ljudima koji se bave kriminalnim djelatnosti, ali jeste ako se to primjenjuje prema ljudima koji su nosioci javnih funckija.

“Ne mogu Republika Srpska i njeni nosioci rada biti objekat rada OBA već njen subjekat… Mislim da smo u ozbiljnoj krizi na niovu BiH, Republika Srpska bi jednim dijelom trebalo da ignoriše te napade, a odgovara institucinalno”, rekao je Nović.

O radu radu Tužilaštva i Suda BiH, kaže da je najbolju ocjenu dao parlament BiH jer nije primio ni k znanju izvještaje o njihovom radu.

“Poslije svega ovoga Republiku Srpsku ni za šta ne smijemo dati”, poručio je Nović.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here