Narandžasti metealarm za BiH: Danas kiša i olujni udari vjetra

0
1152

Za cijelu BiH upaljen je žuti i narandžasti meteoalarm koji označavaju opasno vrijeme.

“Neuobičajene vremenske prilike. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Savjetuje se oprez i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan”, navodi se u upozorenju za narandžasti meteoalarm.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje je poslije podne moguća i grmljavina. U ostalim područjima kiša se očekuje u drugoj polovini dana.

Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stepena Celzijusa./Nezavisne novine/

U petak, 7.11.2014. oblačno. Više padavina tokom dana u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje se očekuje 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom. U većem dijelu Bosne kiša se očekuje samo u jutarnjim satima, a tokom dana rijetko može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 stepeni Celzijusa U subotu, 8.11.2014. u Bosni i Hercegovini oblačno, lokalno uz malo kiše.

Više padavina se očekuje prije podne u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 15 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 17 do 21 stepen Celzijusa.

U nedjelju, 9.11.2014. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12 stepeni Celzijusa.. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19 stepeni Celzijusa.

FHMZ BiH

– See more at: http://vijesti.in.rs/vijesti/narand%C5%BEasti-metealarm-za-bih-danas-ki%C5%A1a-i-olujni-udari-vjetra#sthash.1fdcko4f.dpuf

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here