NAREDBA O REGULISANJU RADA TRGOVINSKIH, UGOSTITELJSKIH, ZANATSKIH, USLUŽNIH I DRUGIH OBJEKATA I SLUŽBI NA PODRUČJU OPŠTINE PRNJAVOR

0
525

Na prijedlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, Načelnik opštine donio je Naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor.

U cilju provođenja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva:

 1. Zabranjuje/u se do 22.6.2020. godine:
 • sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu i
 • sve takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista.
 1. Ograničava se rad do 22.06.2020. godine od 06:00 do 22:00 časa, a nedjeljom od 07:00 do 12:00 časova:
 • trgovinama na veliko,
 • trgovačkim centrima i svim trgovinama na malo prehrambenom i neprehrambenom robom,
 • fitnes centrima (fitnes, bodi-bilding klubovima i sličnim oblicima organizovanja),
 • privatnim stomatološkim ambulantama,
 • svim subjektima koji obavljaju zanatsko-uslužne djelatnosti,
 • poljoprivrednim apotekama,
 • drogerijama.
 1. Ograničava se rad do 22.6.2020. godine od 06:00 do 23:00 časa:
 • ugostiteljskim objektima za ishranu i piće,
 • subjektima koji vrše dostavu hrane, ako su registrovani za obavljanje te djelatnosti.
 1. Ograničavaju se do 22.6.2020. godine od 07:00 do 22:00 časa aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces.
 2. Ograničava se rad do 22.6.2020. godine od 05:00 do 15:00 časova stočnoj pijaci i tržnici na veliko.
 3. Ograničava se rad do 22.6.2020. godine od 06:00 do 22:00 časa radnim danom, a nedjeljom od 07:00 do 17:00 časova tržnici na malo i zelenoj pijaci.
 4. Subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda, ograničava se rad do 22.6.2020. godine od 06:00 do 23:00 časa.
 5. U propisanom redovnom radnom vremenu mogu raditi:

–  dragstori,

–  bazeni, „wellnes“ i spa centri posebno i u sklopu objekata za smještaj,

–  dječiji vrtići i

–  igraonice.

 1. Benzinske pumpe nastavljaju da rade u dosadašnjem režimu, s tim da se ograničava rad ugostiteljskog i trgovinskog dijela objekta do 23:00 časa.
 2. Hoteli, hosteli i moteli mogu pružati usluge smještaja gostiju bez vremenskog ograničenja, kao i usluge ishrane i pića gostima i trećim licima sa vremenskim ograničenjem od 06:00 do 23:00 časa.
 3. Apoteke mogu da rade svakim danom od 07:00 do 22:00 časa. U vrijeme kada apoteke ne rade, snabdijevanje lijekovima i medicinskim sredstvima vršiće se putem dežurstva ili pripravnosti u najmanje jednoj apoteci.
 4. Svi naprijed navedeni subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje pojave i širenja COVID-19  bolesti na radnom mjestu.
 5. Subjekti iz tačke 12. ovog Zaključka mogu samostalno vršiti dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa Uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.
 6. Kontrolnim organima je naloženo da se nepoštovanje ovih mjera kažnjava u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Krivičnim zakonikom Republike Srpske.
 7. Opštinska uprava, javna preduzeća i ustanove organizovaće svoj rad kako slijedi:
 • na ulazu u sve službene prostorije organa ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama organa, onemogućiti zadržavanje u prostorijama organa i pravljenje dužih redova u zatvorenom prostoru,
 • održavati rastojanje između građana u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i
 • kontrola broja korisnika usluga šalter sale i matičnih službi zavisno od prostora, održavanje fizičke distance od dva metra i uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu koja pruža dovoljnu zaštitu zaposlenom i korisniku.

Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI