Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor

0
508

U cilju provođenja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva, Načelnik opštine Prnjavor donio je Naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor:

 1. Zabranjuje se rad sljedećim objektima, svakim radnim danom i u dane vikenda, do 23. marta 2020. godine:
 • ugostiteljskim objektima svih kategorija,
 • zanatsko-uslužnim radnjama, osim auto-mehaničarskim radnjama, auto – praonama, tehničkim pregledima vozila i taksi službama, pod uslovom da redovno provode mjere dezinfekcije
 • trgovinama, osim radnji za prodaju prehrambene robe
 • trgovačkim centrima, osim u dijelu u kojem se prometuje prehrambenim proizvodima.
 1. Subjekti iz tačke 1. kojima je dozvoljen rad, mogu da rade u vremenu od 7:00 do 18:00 časova,
 2. Hoteli, hosteli i moteli mogu pružati ugostiteljske usluge isključivo za prijavljene goste ovih objekata.
 3. Benzinske pumpe nastavljaju da rade u dosadašnjem režimu, s tim da se zabranjuje rad ugostiteljskog objekta u okviru benzinske pumpe, a prodaja ostalih proizvoda dozvoljena je do 18:00 časova.
 4. Apoteke rade bez promjene radnog vremena, a poljoprivredne apoteke mogu da rade do 18:00 časova.
 5. Dostava životnih namirnica, ketering i dostava brze hrane je dozvoljena od 7:00 do 18:00 časova za one subjekte koji su registrovani za obavljanje te djelatnosti, uz maksimalne mjere higijene i sigurnosti, koje će kontrolisati kontrolni organi.
 6. Objektima brze hrane dozvoljen je rad putem šaltera, bez konzumiranja hrane u objektu, u kojem se kupac ne smije zadržavati.
 7. Trgovinskim objektima vrste dragstor i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda, ograničava se radno vrijeme od 7.00 do 22.00 časa, s tim da su dužni organizovati šaltersku prodaju od 18.00 do 22.00 časa.
 8. Svi subjekti kojima je dozvoljeno da rade dužni su da obezbijede ograničen broj ljudi u zatvorenom prostoru, uz mjere pojačane dezinfekcije, tako da se na ulazu reguliše broj osoba koje istovremeno mogu ulaziti.
 9. Ispred blagajni označiti i organizovati razmak između kupaca od najmanje jedan metar.
 10. Kontrolnim organima je naloženo da se nepoštovanje ovih mjera kažnjava u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Krivičnim zakonom.
 11. Opštinska uprava, javna preduzeća i ustanove organizovaće određeni broj ulaza, a građane pozivamo da ne dolaze u navedene institucije bez velike potrebe.
 12. Zadužuje se Odjeljenje za inspekcijske poslove da u provođenju ove Naredbe obezbijedi poštovanje iste od strane naprijed navedenih subjekata.
 13. O izvršenju zadataka iz ove Naredbe organi iz tačke 13. svakodnevno će izvještavati komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije.
 14. Naredba broj 01/1-014-66/20 od 13.03.2020. godine, stavlja se van snage.
 15. Ova Naredba stupa na snagu odmah, a objaviće se u „Službenom glasniku opštine Prnjavor“.

Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor

Opština Prnjavor

PODIJELI