Narko bande za krijumčarenje droge koriste djecu

0
300
Kriminalne bande širom Britanije za krijumčarenje droge koriste djecu, čak i od 11 godina, i ta kriminalna trgovina se širi, upozorili su danas policijski zvaničnici u toj zemlji.

Rojters prenosi, pozivajući se na navode Nacionalne agencije za kriminal, da se u tom “poslu” koriste sve mlađa djeca, pošto ih bande ciljaju putem društvenih mreža, u školama, sirotištima i domovima za beskućnike.

Prema procjenama, dodaje se, na hiljade djece u Britaniji koriste se u svrhu prenošenja droga iz gradova u ruralna područja, većinski starosti od 15 do 17 godina.

Ona su većinom uvučena u “biznis” jer ne mogu da otplate dug, ili zato što im se prijeti otmicom, nasiljem i silovanjem.
Broj telefonskih brojeva povezanih sa trgovinom drogom u ruralnim područjima koji su zabilježeni u policiji u posljednjih nekoliko godina je više nego trostruko veći i prešao je 2.000, što ukazuje na nivo problema.

Bande privlače neku djecu i tako što im govore da neće biti kažnjena ako kažu da su bila prinuđena krijumčare drogu, što je pravna mjera za žrtve trgovine ljudima.

Sumnja se, prema podacima vlade, da je u Britaniji 2017. godine među djecom bilo 2.118 žrtava trgovine ljudima, što je 66 odsto više nego 2016. godine i najveći broj koji je zabilježen na godišnjem nivou.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here