Narodna biblioteka domaćin literarnog takmičenja (FOTO)

0
451

Povodom Dana opštine Prnjavor u Narodnoj biblioteci „Ivo Andrić“ danas je odrzano takmicenje literarnih radova učenika Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Šibovske.

Žiri zadužen za ocjenjivanje literarnih radova na temu „Znam da se bajke ostvaruju“, imao je mnogo posla da izabere najbolje, jer su učesnici OŠ „Petar Kočić“ iz Šibovske pokazali da pisana riječ ima budućnost. Po odluci žirija, prvo mjesto osvojila je Marijela Simić, drugo Teodora Đukić, a treće Kristina Samardžija.
Podršku su dobili od svoje nastavnice srpskog i italijanskog jezika, a od Narodne biblioteke dobili su nagrade, knjige srpskih pisaca i „bonito“ poklon. – Ikoristila bih priliku da im se zahvalim na učešću, nadam se da će u nekom narednom periodu djeca sve više da pišu i da ćemo imati više ovakvih aktivnosti – kaže Dragana Marinković, direktor Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ Prnjavor.

Inače, Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ u narednom periodu najavljuje i promociju knjige Željka Šmulje, kao i edukativne radionice za djecu školskog i predškolskog uzrasta.

(TV K3)

PODIJELI